Development

Dit is een bijdrage van Workday
IT beheer
Financiele wendbaarheid

In vier stappen naar financiële wendbaarheid

Vier stappen naar finance agility

6 januari 2021
Door: Workday, partner

Vier stappen naar finance agility

In een veranderende wereld hangt succes af van het aanpassingsvermogen. Hoe werkt dit voor de financiën?

De business verschuift richting het nieuwe normaal. Wendbaarheid wordt prioriteit nummer één. Zo ook voor de financiële teams. Er wordt op dit moment veel aandacht besteed aan het concept van wendbaarheid. Niet gek, gezien de snel veranderende wereld waarin we leven. In onzekere tijden zijn agile bedrijven wendbaarder en beschikken zij over het vermogen om hun mensen en processen sneller aan te passen zodat er ingespeeld kan worden op veranderende omstandigheden. Maar wat is agility eigenlijk? En hoe zorgen we dat de financiële afdelingen wendbaarder worden?

Er zijn vier elementen die zorgen voor een flexibelere en dus agile organisatie, waar bedrijven vandaag de dag mee te maken krijgen.

1. Scenarioplanning en continue planning. Snelle scenariomodellering is noodzakelijk om bedrijven continu inzicht te geven in de ontwikkelingen in hun markt en de gevolgen van de eigen beslissingen.

2. Stresstest de cash-positie. Het aloude ‘cash is king’ heeft in deze tijden weer extra relevantie gekregen.

3. Agility van leveranciers en vendors. Behalve de eigen cashflow en liquiditeit, is het verstandig om ook de agility van de leveranciers en vendors onder de loep nemen.

4. Schakel snel en soepel. Een wendbare organisatie is in staat om de twee belangrijkste activa - mensen en geld – snel te verplaatsen naar waar ze het meest nodig zijn.

Lees in het blog ‘Deep Dive: 4 Steps to Achieving Finance Agility’ meer over hoe deze vier manieren bijdragen aan de wendbaarheid van je organisatie, zodat er sneller ingespeeld kan worden op de veranderende omgeving.

Reactie toevoegen