Development

Dit is een bijdrage van Workday
IT beheer
Bouwen aan een toekomstbestendig IT-team

Bouwen aan een toekomstbestendig IT-team

Vier kwaliteiten waarover elk IT-team zou moeten beschikken

3 juni 2021
Door: Workday, partner

Vier kwaliteiten waarover elk IT-team zou moeten beschikken

Het IT-team speelt is een onmisbare schakel in het succes van elke organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat je een IT-team bouwt dat klaar is voor een toekomst waarin technologie in razend tempo ontwikkelt, de waarde van data nog groter wordt en organisaties nog wendbaarder moeten zijn? We zetten vier kwaliteiten op een rij waarover elk IT-team zou moeten beschikken.

Samenwerken
Bouw aan een sterke cultuur waarbij positieve samenwerking net zo belangrijk is als de ‘hard skills’ en ‘soft skills’. De combinatie van face-to-face en digitale communicatie wordt steeds belangrijker naarmate generatie Z - ‘digital natives’ - de arbeidsmarkt betreedt. Het is belangrijk dat alle generaties met elkaar kunnen communiceren op een manier waar iedereen zich goed bij voelt.

Digitale behendigheid
Een digitaal behendig team met een mix van vaardigheden is onmisbaar om hier als organisatie het optimale uit te halen. IT-executives mogen zaken als beveiliging of AI niet als bijkomstigheid zien. Het is belangrijker dan ooit dat IT-teams goed begrijpen hoe ze de architectuur van bepaalde oplossingen moeten evalueren en dat ze weten hoe ze technologieën zoals AI en beveiliging vanaf het begin kunnen inbouwen. Het technologische landschap wordt steeds omvangrijker.

Data-inzicht
Begrijpen hoe, wanneer en door wie data binnen een organisatie wordt gebruikt is topprioriteit geworden. Het IT-team moet in staat zijn om beschikbare data voortdurend in kaart te brengen, te volgen en veilig te bewaren. Het toegankelijk maken en gebruiken van data om toegevoegde waarde te creëren voegt extra lagen van complexiteit toe - complexiteit die het IT-team moet kunnen beheren waaraan context moet worden toegevoegd.

Wendbaarheid
Zonder wendbaarheid geen concurrentievoordeel. Technologie verandert razendsnel. Dit betekent niet dat je zomaar elke nieuwe trend hoeft te volgen. Wel is het van belang om je ogen open te houden voor technologieën die je organisatie concurrentievoordeel kunnen opleveren. Het IT-team wendbaar maken en snel in actie kunnen laten komen is daarbij van belang.

Vanzelfsprekend zijn deze kwaliteiten niet het definitieve antwoord op de vraag over welke vaardigheden een IT-team moet beschikken om klaar te zijn voor de toekomst. Wel helpt het een IT-team te bouwen dat blijft innoveren, zodat ze hun organisatie optimaal kunnen ondersteunen.

 

Reactie toevoegen