Development

Dit is een bijdrage van Verizon Nederland
Netwerken
Blog 5G en MEC_Verizon

5G en Multi-access Edge Computing is een gouden combinatie

Predictive maintenance en realtime monitoring kunnen nu serieus worden ingezet.

28 april 2021
Door: Verizon Nederland, partner

Predictive maintenance en realtime monitoring kunnen nu serieus worden ingezet.

Industriële bedrijven is er alles aan gelegen om efficiënter en flexibeler te kunnen opereren en produceren. Zij zoeken dan ook voortdurend naar mogelijkheden om productieprocessen verder te optimaliseren. In het recente verleden werden Internet of Things (IoT)-oplossingen omarmd als de kip met de gouden eieren. Organisaties kregen de kans grote hoeveelheden data te analyseren en zo hun inzichten te verbeteren. Probleem was dat de infrastructuur vaak niet berekend was op zo een grote toename van data, die geanalyseerd en verwerkt moesten worden. De combinatie tussen 5G en Multi-access Edge Computing (MEC) geeft ondernemingen nu een tweede kans.

Even een stap terug; wat kunnen we nu verwachten van 5G en waarom is de industrie er zo enthousiast over? Ondernemingen zouden in de eerste plaats een 5G-strategie in hun infrastructuur moeten opnemen om concurrerend te blijven in termen van netwerk agility en flexibiliteit. 5G biedt de mogelijkheid om een netwerk te creëren dat meegroeit met de behoeften en ambities van een onderneming. In combinatie met het software defined karakter, kun je er zo voor zorgen dat bedrijfskritische applicaties voldoende bandbreedte en capaciteit toegewezen krijgen om taken uit te voeren zonder dat andere applicaties hier last van hebben. Dit is essentieel nu steeds meer bedrijven edge computing gaan toepassen. Hierbij vindt dataprocessing niet in het core datacenter plaats, wat door het verplaatsen van data altijd iets vertraging oplevert, maar aan de rand van het netwerk bij de sensor of device zelf. Wat er vervolgens over het netwerk naar de core wordt verstuurd, betreft bijvoorbeeld alleen de analyse - niet de enorme datavolumen zelf. Alleen de waardevolle, geaggregeerde data wordt over het netwerk verstuurd en opgeslagen. Het zwaartepunt van de IT-infrastructuur verschuift dus naar de randen van het netwerk en dat kan alleen wanneer er op die edges voldoende bandbreedte beschikbaar is. Met 5G is dat geen probleem.

Realtime reageren
Met 5G kun je meer netwerkverkeer afhandelen, kun je krachtigere applicaties ondersteunen en kun je sneller opereren. Het gaat soms om microseconden, maar in een medische omgeving, denk aan operaties op afstand, is dit een wereld van verschil. Dat geldt ook voor de automotive industrie. Hoe ver zijn we nog verwijderd van de zelfrijdende auto? 5G brengt het een stap dichterbij want de auto kan realtime reageren op nieuwe situaties.

Procesoptimalisatie
Een van de IoT-toepassingen die steeds meer gemeengoed worden in de maakindustrie is de inzet van high definition camera’s. Aan het eind van een productielijn zien we vaak dat items worden ingepakt; medewerkers doen spullen in een doos. Dit gaat op hoge snelheid, waardoor er wel eens fouten worden gemaakt. Daarom werden tot voor kort medewerkers ingezet om een controleslag uit te voeren. Dat is niet meer nodig omdat camerabeelden nu continu worden geanalyseerd. Dit systeem houdt in de gaten of het inpakproces goed gaat, terwijl hij weet wat de bestelling is voor de betreffende klant. Er vindt dus realtime controle plaats, wat niet alleen tot procesoptimalisatie leidt, maar ook tot kostenbesparingen.

Augmented & virtual reality
Tevens is het interessant om te wijzen op de combinatie tussen 5G, MEC en augmented & virtual reality. Een productiebedrijf kende nogal wat problemen met een bepaald machineonderdeel. Door de actuele conditie van dit onderdeel op de buitenkant van de machine te projecteren, kregen operators weer vertrouwen in het systeem en konden zij tijdig ingrijpen. Predictive maintenance wordt zo veel meer toegankelijk, waar in het verleden alleen reactief kon worden opgetreden. En downtime wil je nu eenmaal voor zijn of voorkomen. Productie moet immers blijven draaien en je wilt als onderneming verzekerd zijn van efficiënte personeelsplanning. In de praktijk blijkt dat medewerkers minder problemen hebben met camera’s op de werkvloer, wanneer hen het belang en de voordelen goed wordt uitgelegd. Denk hierbij aan het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer. Dankzij de snel beschikbare computerkracht en bijna realtime data-analyse kan het systeem direct alarm slaan als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Bijvoorbeeld als een bedrijf hun slimme camerasysteem inzet om te checken of medewerkers tijdens de pandemie de juiste afstand van elkaar houden.

Predictive maintenance en realtime monitoring
De combinatie van 5G en MEC blijkt zo uiterst succesvol. Veel industriële bedrijven hadden de stellige overtuiging dat zij met IoT-oplossingen processen verder konden automatiseren. De bestaande infrastructuur, met veel legacy, was echter een te grote hindernis. Daar komt bij dat IT te veel bezig was met het in de lucht houden van die bestaande infrastructuur dat zij niet aan innovatie toe kwam. Nu ligt er opnieuw een kans voor bedrijven om hun productieprocessen te stroomlijnen en afscheid te nemen van zaken als handmatige inspecties of dure interventies achteraf. Onder meer predictive maintenance en realtime monitoring kunnen nu serieus worden ingezet met behulp van geavanceerde netwerkoplossingen.

Reactie toevoegen