Management

Dit is een bijdrage van Unit4 Business Software N.V.
Branche
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan de slag met ERP-software van Unit4

De Hogeschool is gestart met het gebruik van de ERP-software van Unit4

6 mei 2020
Door: Unit4 Business Software N.V., partner

De Hogeschool is gestart met het gebruik van de ERP-software van Unit4

De HAN behoort met ruim 35.000 studenten en 3.700 medewerkers tot de club van zeven grootste hogescholen in Nederland. Na een zorgvuldige selectieprocedure op basis van best practices werd de opdracht gegund aan Unit4. Binnen acht maanden kon de HAN met het softwarepakket aan de slag. 

Overzichtelijke administratie
De ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zoals persoonlijke leerroutes en een vergaande flexibilisering van (deeltijd)studies, stellen nieuwe eisen aan de administratieve ondersteuning. De HAN wilde voor haar financieel systeem eenvoudig aanpasbare structuren, gemakkelijke ontsluiting van data en moderne betalings- en e-facturatiemogelijkheden.

Daarnaast zijn in de visie van de HAN onderwijs, onderzoek en werkveld (‘de driehoek’) onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door samen te werken in academies, biedt de HAN haar studenten het beste van het beste. De veertien academies van de HAN verzorgen minoren, masters, cursussen en (maatwerk)opleidingen en voeren baanbrekend, praktijkgericht onderzoek uit.

Een goede projectadministratie voor de onderzoeksprojecten van de HAN, met actueel inzicht in status, budgetuitputting, gedeclareerde kosten- en subsidieverantwoording, was dus een andere belangrijke eis.

Concreet betekent dit dat de HAN een ERP-oplossing zocht om zowel de boekhouding en begroting als de urenregistratie en projecten te managen. Het Unit4-softwarepakket biedt de hoger onderwijsinstelling realtime inzicht in managementinformatie en rapportages.

“Dankzij Unit4 krijgen we meer inzicht en grip op de status van onze onderzoeksprojecten. De functionele fit en ervaring in de onderwijssector waren voor ons de redenen om voor Unit4 te kiezen. Door de goede samenwerking tussen beide projectteams beschikken we nu over een systeem dat robuust, integraal en standaard is en zijn we ook nog eens volgens planning live gegaan”, aldus Tanja Zielinski, Stafdirecteur Finance & Control van de HAN.

Ingrijpende wijziging zonder vertraging 
Door goede samenwerking binnen het projectteam van de HAN en Unit4 kon de hogeschool al binnen acht maanden met het softwarepakket aan de slag. Een bijzondere prestatie, want gedurende het implementatietraject werd het projectteam geconfronteerd met een nieuwe organisatiestructuur. Waar een dergelijke ingrijpende wijziging veelal lijdt tot grote vertraging in de implementatie, werd in dit geval gewerkt met heldere besluitvormingsprocessen en korte lijnen, waardoor de inrichting van het systeem ‘van grof naar fijn’ in korte tijd gerealiseerd en getest kon worden. 

Goede implementatie is mensenwerk
Een naadloze aansluiting van een ERP-oplossing op een onderwijsinstelling vereist mensenwerk. Dankzij de ambitieuze drive en grote mate van professionaliteit en betrokkenheid van het HAN-team, aangevuld met de kennis en ervaring van Unit4 op het gebied van hoger onderwijs, werd een tijdige oplevering gegarandeerd.

Tom Dehouck, Regional President Continental Europe bij Unit4, licht toe: “Door onze ervaring in het hoger onderwijs en de flexibiliteit van onze ERP-oplossing konden we samen met de HAN snel inspelen op de gewijzigde organisatiestructuur van de HAN, met een succesvolle implementatie als resultaat. Een succesvolle implementatie valt of staat met draagvlak binnen de organisatie, goede communicatie en projectleiding. Beide teams moeten samenwerken, elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Daar kunnen we met trots op terugkijken.” 

Over Unit4

Unit4’s nieuwe generatie bedrijfssoftware ondersteunt bedrijven bij het leveren van een uitzonderlijke People Experience aan hun klanten – van studenten en professionals tot ambtenaren en non-profits. Unit4 stelt mensen in staat hun tijd te besteden aan zinvol werk, dankzij software die zelfsturend, adaptief en intuïtief is, administratieve taken intelligent automatiseert en eenvoudig toegang biedt tot de antwoorden die mensen zoeken. Unit4 is ontworpen voor mensen en past zich aan hun manier van werken aan.

Voor meer informatie: https://www.unit4.com/Twitter en LinkedIn.

Reactie toevoegen