Beheer

Dit is een bijdrage van Unica ICT Solutions
Security
Webinar: Word bewust, herken en blijf up-to-date van dreigingen: Het belang van Security Awareness

Webinar: Word bewust en blijf up-to-date van dreigingen

Security Awareness, één van de belangrijkste maatregelen tegen ransomware

 

17 juni 2021
Door: Unica ICT Solutions, partner

Security Awareness, één van de belangrijkste maatregelen tegen ransomware

 

Zie de gevaren van ransomware, phishing, dataverlies en inbraak op je ICT-omgeving

Phishing, ransomware, dataverlies, inbraak op je ICT-omgeving. Uit recent onderzoek, waaraan ruim 3100 organisaties meewerkten, bleek dat e-mail nog steeds de meest voorkomende aanvalsmethode is. Bij één op de drie succesvolle ransomware-aanvallen wordt e-mail gebruikt. Ruim 41% van de IT-professionals meldt dat hun organisatie dagelijks phishing-aanvallen ervaart. Dat percentage ligt op basis van maandelijkse last zelfs nog hoger. Maar liefst driekwart (77%) ervaart elke maand last te hebben van aanvallen. De gevolgen bij een geslaagde aanval zijn gigantisch.

Een heel algemeen beeld is binnen organisaties geschept dat gebruikers veelal niet op de hoogte zijn van de gevaren. Bijpraten en bijscholen van medewerkers loopt vaak ver achter de feiten aan. Dat e-mail ook een zeer effectieve methode is voor hackers blijkt ook in de cijfers. 53% van organisaties die het afgelopen jaar door een cyberaanval is getroffen, had te maken met phishing e-mails. Phishing e-mails zijn vaak de eerste fase van een complexe aanval met meerdere technieken, waarbij je door op een link zo’n e-mail te klikken, verbinding maakt met een command-and-control-server. Binnen één druk op die link wordt je organisatie geïnfecteerd met kwaadaardige software.

Tijdens dit webinar gaan wij dieper in op de gevaren van vandaag de dag en hoe je als organisatie op regelmatige basis je gebruikers kunt trainen, bij kunt praten en hun kennis te toetsen. Ook neemt onafhankelijk Security-expert Carmen Graauwmans jullie mee in een praktijkvoorbeeld waarin zij uitlegt hoe hackers te werk gaan en zal Sophos een demonstratie geven van een phishing-simulatie. Tot slot geven wij je handige tips mee zelf aan de slag te gaan om je eigen security awareness programma op te zetten.

Schrijf je hier in!

 

Unica ICT Solutions en Sophos
Reactie toevoegen