Beheer

Dit is een bijdrage van Unica ICT Solutions
Zakelijke software
Presenter view Teams

Nieuwe functionaliteit: presenter view in Microsoft Teams

Je presentatie in Teams op twee schermen geven, dat is verleden tijd met de presenter view.

21 april 2021
Door: Unica ICT Solutions, partner

Je presentatie in Teams op twee schermen geven, dat is verleden tijd met de presenter view.

Je kent het vast wel. Je moet een presentatie in Teams op twee schermen geven, omdat de genodigden anders jouw presenteermodus kunnen zien met de bijbehorende notities. Heb je geen tweede scherm, dat zit er niets anders op dan presenteren zonder notities. In deze blog besteden we aandacht aan een nieuwe handige functionaliteit in Microsoft Teams, namelijk de presenter view.

De presenteermodus is ondertussen al bijna niet meer weg te denken uit PowerPoint. Deze functionaliteit heeft het een stuk gemakkelijker gemaakt om presentaties te geven. Voor de mensen die het nog niet kennen deze modus nog even in het kort: 

Presenteermodus in PowerPoint

Het is een uitstekende manier om een presentatie te geven met sprekersnotities, terwijl het publiek alleen de dia’s op het scherm ziet. In het screenshot hieronder is te zien dat de notities worden weergegeven aan de rechterkant, terwijl aan de linkerkant het scherm wordt getoond zoals deze ook te zien is voor het publiek.

Voor meer informatie over de PowerPoint presenteermodus bekijk de volgende link.

Presenteermodus in Microsoft Teams 

Als je op dit moment in Teams presenteert, dan deel je het bureaublad of het venster met de PowerPoint presentatie. Eenmaal in je PowerPoint presentatie, kun je de presentatiemodus activeren. Dit is nu niet meer nodig, omdat je in Teams nu direct een PowerPoint presentatie kunt starten in presenteermodus, die volledig geïntegreerd is.

Hoe doe je dat?

Selecteer hiervoor het onderdeel PowerPoint bij het delen van inhoud, zoals hieronder te zien is. Je kunt ervoor kiezen om een presentatie uit de al beschikbare lijst te openen of een bestand te selecteren vanuit de computer of jouw OneDrive door op browsen te klikken.

Presenter view in Microsoft Teams

Presenter view in Microsoft Teams

Presenter view in Microsoft Teams

Na het selecteren van een PowerPoint presentatie, wordt deze in Teams automatisch geopend in de presenteermodus. Voor de presentator ziet deze weergave er ongeveer hetzelfde uit als de standaard PowerPoint presenter view en voor het publiek wordt standaard alleen de huidige dia getoond. 

Presenter view in Microsoft Teams

Als presentator is het verstandig om voorafgaand aan de presentatie nog wel de onderstaande optie aan- of uit te zetten door op het oogje te klikken in de balk bovenaan. Wanneer deze functionaliteit is ingeschakeld heeft het publiek de mogelijkheid om een andere dia in te zien dan die jij als presentator presenteert. Wanneer dit is uitgeschakeld zal deze optie niet beschikbaar zijn voor het publiek en zien ze alleen de dia die op dat moment wordt gepresenteerd. 

Presenter view in Microsoft Teams

Heb je vragen over de presenter view in Teams of andere functionaliteiten, neem dan gerust contact met ons op!

Thijs Wevers

 

Thijs Wevers
SharePoint Consultant Unica ICT Solutions

Lees hier nog veel meer interessante blogs

Contact

2
Reacties
Marketing Unica ICT Solutions 22 april 2021 16:03

Dag Jan,

Het klopt inderdaad dat linkjes in de PowerPoint presentatie niet werken in Presenter View. Deze verwijzen namelijk door naar jouw internet browser die vervolgens wordt geopend. In Teams is dit helaas niet geïntegreerd.

De embedded video's kunnen inderdaad vooralsnog niet centraal door de presentator worden gecontroleerd. Alle deelnemers zien een eigen versie. Je kunt hiervoor uiteraard wel even het scherm / venster delen wanneer dit aan bod komt.

Met vriendelijke groet,
Thijs Wevers

Jan Posdijk 21 april 2021 15:27

Halo Thijs, ik heb eerder al met deze optie geëxperimenteerd. Wat opviel was dat eventuele links in een ppt sheet naar internet niet werkten in deze manier van presenteren. Is dat dan opgelost? Ook het vertonen van een embedded video in de presentatie werkte niet goed. Deelnemers konden ondanks uitzetten van doorblader optie toch door de video vooruit en achteruit spoelen...

Reactie toevoegen