Beheer

Dit is een bijdrage van Unica ICT Solutions
Zakelijke software
Een Microsoft Teams vergadering of livegebeurtenis, wat is het verschil?

Een Microsoft Teams vergadering of livegebeurtenis, wat is het verschil?

Na het lezen van dit artikel, kun je zelf de beste vorm kiezen voor je evenement.

29 oktober 2020
Door: Unica ICT Solutions, partner

Na het lezen van dit artikel, kun je zelf de beste vorm kiezen voor je evenement.

Je hebt in Microsoft Teams twee opties om een grootschalig evenement te organiseren, een Teams vergadering of een livegebeurtenis. Welke vorm kies je wanneer, wat kun je wel in een vergadering maar niet in een event en andersom? Wat vergt meer technische kennis of inspanning? In dit artikel de kenmerken van beide opties in Teams en de voor- en nadelen. Na het lezen van dit artikel, kun je zelf de beste vorm kiezen voor je evenement.

Zowel de vergadering (meeting) als livegebeurtenis (live event) van Microsoft Teams zijn toegankelijk voor mensen binnen en buiten je organisatie. Beide vormen zijn ook heel eenvoudig toegankelijk voor mensen die niet over Microsoft Teams beschikken. Via de web-app kan deelgenomen worden, zonder in te loggen of de app te downloaden. Beide vormen zijn eenvoudig te plannen, van te voren kun je een link aanmaken en die communiceren naar je deelnemers.

Teams nieuwe vergadering

Wanneer je klikt op 'nieuwe vergadering', kun je kiezen tussen vergadering en livegebeurtenis.

Eén heel belangrijke tip hierbij! Een live event kun je maar één keer starten. Als je het daadwerkelijk event start is het na 4 uur afgelopen (de maximale tijd van een livegebeurtenis) en je kunt het niet stoppen en opnieuw starten. Als je graag wil testen, maak dan een nieuw los testevent aan op een ander tijdstip.
 

Technische randvoorwaarden Teams

Om überhaupt een livegebeurtenis in Microsoft Teams te kunnen starten, moet je als organisatie beschikken over een Office 365 Enterprise E1-, E3- of E5-licentie of een Office 365 A3- of A5-licentie. Veel kleine tot middelgrote organisaties maken gebruik van een Office 365 business licentie, waarmee het niet mogelijk is om een livegebeurtenis te organiseren. Daarnaast zou het kunnen zijn dat je als organisatie wel over de juiste licentie beschikt, maar het voor individuele personen niet is toegestaan een livegebeurtenis voor mensen buiten je eigen organisatie (openbaar) te starten. Deze rechten kun je laten aanpassen door de IT-verantwoordelijke binnen je organisatie.
 

Grootste verschillen Teams vergadering en live event

Een belangrijk verschil tussen een Teams vergadering en een Teams live event, is het aantal mensen dat deel kan nemen. In een vergadering zijn dat er maximaal 300 en aan een livegebeurtenis kunnen 10.000 mensen deelnemen. Bij beide vormen kun je het event opnemen...

Lees hier verder

 

Reactie toevoegen