Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Storage
Ronde tafel Ransomware

Business Continuity: Disaster recovery versus ransomware

Doe mee aan de virtuele ronde tafel sessie

13 november 2020
Door: TTNL, partner

Doe mee aan de virtuele ronde tafel sessie

Hoe snel kan uw organisatie herstellen na een ransomware aanval? Het risico van een ransomware aanval is mogelijk groter dan die van een disaster, terwijl we wel zijn voorbereid op een disaster, zijn we dat vaak onvoldoende op een ransomware aanval, terwijl de mogelijke impact gelijk kan zijn

Bescherm uw organisatie tegen ransomware-aanvallen en de gevolgen hiervan

Ransomware is er specifiek op gericht om systemen en data te vergrendelen en toch onderschatten veel organisaties de risico’s en de strategische waarde van het verbeteren van gegevensbescherming.
De rol van antivirus software en backup wordt steeds belangrijker en de beveiliging en herstelmogelijkheden van uw storage laag mogen hierbij zeker niet vergeten worden.

Wat zijn de risico’s van ransomware voor uw organisatie

De gevolgen van ransomware kunnen veel grote impact hebben. Buiten het feit dat er om losgeld wordt gevraagd kunnen getroffen organisaties niet zelf beschikken over belangrijke data. Medewerkers kunnen niet werken en bedrijfsprocessen vallen geheel of gedeeltelijk stil. Bovendien zal de reputatieschade enorm zijn. Afhankelijk van de aard van de organisatie en de aanval loopt de schade al snel in de miljoenen.

Welke effectieve oplossingen zijn er?

Krachtige security en scherpe oplettendheid van medewerkers zijn essentieel ter voorkoming van een dergelijke aanval. Wees u bewust van de gevaren.
Maar mocht u toch getroffen worden is een ransomware bestendige back-up cruciaal. Want wanneer al uw data versleuteld is, bent u met een ransomware bestendige back-up niet afhankelijk van de eisen van de hackers om uw data te decoderen. Door het risico op dataverlies en downtime te minimaliseren, kan een organisatie de financiële schade enorm beperken.

TTNL heeft jarenlange ervaring met het beschermen van complexe infrastructuren. Ransomwareaanvallen kunnen verouderde architecturen met disk en tape enorm zwaar belasten. Wij hebben een hele goede oplossing gevonden in Pure Storage. SafeMode-snapshots bieden ingebouwde bescherming tegen ransomwareaanvallen door regelmatig een back-up van uw systeem te maken tot alleen-lezen momentopnamen van waaruit u uw gegevens kunt herstellen. Omdat deze snapshots niet kunnen worden gewijzigd, verwijderd of gecodeerd, zijn ze beschermd tegen ransomwareaanvallen.

Graag nodigen Pure Storage en TTNL u uit om tijdens een virtuele ronde tafel sessie* met een klein gezelschap dieper op het beschermen van uw dataomgeving in te gaan.

Beschikbare data*:

  • Donderdag 26 november 2020, 10.00 uur
  • Woensdag 2 december 2020, 10.00 uur

Wilt u liever een individuele sessie of kunt u op één van beide datums niet?

Laat het ons weten, dan plannen we de sessie op een door u gewenst moment.

*Let op, omdat we de sessies graag interactief houden willen we maximaal 5 deelnemers per sessie toelaten. Tijdens deze Teams sessie kijken we naar de risico’s en mogelijkhedehttps://ttnl.nl/event/business-continuity-disaster-recovery-versus-rans…  n van uw omgeving en die van uw vakgenoten. U leert van ons en wij leren van elkaar!

Interesse? Doe mee! 

Schrijf u hier in of stuur een mailtje naar info@ttnl.nl

Reactie toevoegen