Beheer

Dit is een bijdrage van True
Apps
True Story met Endeavour, Join Program en Vermaat Groep

Piekverkeerbestendige app voor gezond eten op kantoor bestellen

De ontwikkeling van de app van Join Program kent een bijzondere tijdlijn.

18 juli 2022
Door: True, partner

De ontwikkeling van de app van Join Program kent een bijzondere tijdlijn.

De ontwikkeling van de app van Join Program kent een bijzondere tijdlijn, die zich tijdens (gedeeltelijke) sluiting van horeca en kantoren afspeelt. Vlak voordat de coronapandemie in maart 2020 uitbrak, was de app klaar voor lancering. Door langdurige en opvolgende lockdowns en thuiswerkadviezen, waren bedrijfsrestaurants en cateraars dicht. Dat heeft een grote impact op die business gehad. Join Program en digital agency Endeavour zijn doorgegaan met de ontwikkeling van de app. Resultaat: de app blijft snel draaien, ook als Join Program meerdere klanten met honderden gebruikers tegelijk aansluit.  

De app van Join Program, ontwikkeld door Endeavour in Angular en beschikbaar voor iOS en Android, is een centraal onderdeel van het programma van Join Program. "Join Program levert gezond eten voor bedrijfscatering, op een nieuwe manier. In een centrale keuken worden eigen recepten klaargemaakt en naar de locaties en restaurants van bedrijven gebracht. Via de app kunnen medewerkers van onze klanten hun lunch, diner of eten vooraf bestellen. ", zegt Mark Snel, Head of Product bij Vermaat Groep, het bedrijf achter Join Program. Hij is daar verantwoordelijk voor de technische doorontwikkeling van het hele tech-ecosysteem en is product owner voor Join Program. 

App-ontwikkeling tijdens een pandemie 

"We zijn tijdens de lockdowns doorgegaan met de doorontwikkeling van de app zonder 'm te lanceren. De app is in september 2021 gelanceerd. Pas in maart 2022, nadat de laatste grote coronamaatregelen zijn opgeheven, zien we het aantrekken. Daardoor hebben we nu te maken met een enorm snelle groei aan klanten", zegt Mark.   

"Tijdens de doorontwikkeling hebben we technische componenten veranderd en aangepast, zoals de overstap van een JSON API naar een GraphQL API. Dat helpt ons nu bij het opvangen van de groei aan klanten", zegt Yoeri Moens, medior software engineer bij digital agency Endeavour. 

Op zoek naar hosting die past bij schaalbaarheid en groei  

"Tijdens het prototypen hadden we de app op één simpele server staan, geschikt om te werken naar een minimum viable product. Daar hadden we geen contactpersoon: alles dat op de server stond, moesten we zelf inrichten, onderhouden en beheren. Met het zicht op de ambities, waarbij Join Program zich ook richt op grote bedrijven, ligt er direct een uitdaging voor de schaalbaarheid", zegt Yoeri. "Op dat moment kwam True in beeld, waar we bij Endeavour veel digitale producten hebben gehost. Zij helpen ons met technische uitdagingen en nemen alle componenten voor hosting uit handen." 

Hoe is uiteindelijk de app opgezet, met een infrastructuur die klaar is voor piekverkeer? Je leest het in de True Story van Endeavour en Join Program > 

Reactie toevoegen