Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
De next level voor je Laravel app of website: schaalbaar in Kubernetes

Maak de volgende stap met Laravel op Kubernetes

Je Laravel app schalen en effectiever laten groeien? Waag de sprong naar Kubernetes, Laravel is er klaar voor!

20 juni 2022
Door: True, partner

Je Laravel app schalen en effectiever laten groeien? Waag de sprong naar Kubernetes, Laravel is er klaar voor!

Je Laravel app schalen en effectiever laten groeien? Waag de sprong naar Kubernetes, Laravel is er klaar voor! Wat maakt Laravel zo geschikt om te containeriseren en op Kubernetes te gebruiken? 

Laravel is een lichtgewicht en compleet framework voor app-ontwikkeling. Het framework staat bekend als betrouwbaar en stabiel. Ook diverse CMS’en, waaronder OctoberCMS, zijn op Laravel gebouwd. “Als een organisatie een Laravel app bij ons host, maken we ons geen zorgen. Al deze apps draaien vrijwel zonder uitzondering als een zonnetje. Er is geen sprake van excessief geheugengebruik”, zegt Daniel de Groot, Chief Commercial Officer van True. “Laravel is lean and mean opgezet en ook geschikt om in de Cloud te gebruiken.” De stabiliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd, met een enorme community die daar hard aan heeft gewerkt. Laravel is daarmee een veilige en goede keuze voor framework om (cloud native) apps mee te ontwikkelen. 

Het mooie aan Laravel: het draait vrij makkelijk in containers op Kubernetes 

“Het toffe aan Laravel is dat het framework relatief makkelijk in een container draait. Laravel heeft namelijk zelf al gezorgd voor abstractie van functionaliteiten, denk aan een file system om afbeeldingen te uploaden. Op deze manier heeft het framework al componenten staan die aansluiten bij cloud native development en bij Kubernetes. Zo kun je sneller optimaal de cloud omgeving benutten”, zegt Martijn, Solutions Architect bij True. “Er is één ‘maar’: je moet het wel expliciet inregelen, configureren en er over nadenken. Dat is overigens een uitdaging over het algemeen als je met Kubernetes gaat werken. 

Meer weten hoe je dat doet en waar je op moet letten? Lees verder op de blog van True. 

Reactie toevoegen