Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
Is jouw app klaar voor cloud-native?

Is jouw app klaar voor cloud native?

Is jouw app klaar om cloud native te gaan? In deze blog geven we tips. 

24 maart 2022
Door: True, partner

Is jouw app klaar om cloud native te gaan? In deze blog geven we tips. 

Het ontwikkelen van een strategie voor een migratie naar de cloud vraagt om een zorgvuldige planning en bestaat uit meerdere stappen. Is jouw app klaar om cloud native te gaan? In deze blog geven we tips. 

Tip 1: Een gedegen voorbereiding 

Cruciaal voor een succesvolle migratie naar de cloud: een goede voorbereiding en planning. Daarbij beoordeel je alle applicaties die je wilt migreren, breng je in kaart welke applicatie je eenvoudig kunt migreren en welke aanpassingen nodig hebben. Het aanpassen van code zonder het wijzigen van de functionaliteit daarvan heet ook wel refactoring. Dat is voor veel bedrijven het startpunt van het plannen van hun cloudmigratie. 

Richt je initieel op het uitrollen van een kleine applicatie of nieuwe functionaliteit. Zo voorkom je dat je te veel hooi op de vork neemt. 

Tip 2: Omarm DevOps 

In een DevOps-aanpak werken ontwikkelaars nauw samen met operationele teams. Hiermee kun je kortere ontwikkelcycli realiseren, waarbij je vaker en sneller releases in productie kunt pushen. Dit sluit perfect aan bij cloud native technologie, waar ontwikkelcycli eveneens kort zijn.  

Een DevOps-aanpak maakt ook implementatie van CI/CD-processen mogelijk. Je creëert hierbij een pipeline waarmee ontwikkelaars geautomatiseerd updates kunnen doorzetten naar een productieserver. Alle benodigde stappen, inclusief het testen van de gepushte code, zijn hierbij geautomatiseerd. Dankzij de snelheid die een CI/CD-pipeline mogelijk maakt, kun je optimaal profiteren van de voordelen van cloud-native technologie, zoals de flexibiliteit en schaalbaarheid. 

Meer tips 

Meer tips om te weten of je klaar bent om cloud native te gaan? Je leest ze op de website van True

Reactie toevoegen