Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
Inzichten voor Kubernetes management

Inzichten voor Kubernetes management

Welke inzichten heeft True geleerd van meer dan 4 jaar management van Kubernetes? Wat zijn aanraders en waar kun je op letten?

24 mei 2022
Door: True, partner

Welke inzichten heeft True geleerd van meer dan 4 jaar management van Kubernetes? Wat zijn aanraders en waar kun je op letten?

Management en onderhoud van het Kubernetes platform is uitdagend. Er komen nieuwe tools bij, je kunt het platform steeds beter maken en het is meer dan alleen nieuwe techniek gebruiken, maar ook een cultuur shift. Welke inzichten heeft True geleerd van meer dan 4 jaar management van Kubernetes? Wat zijn aanraders en waar kun je op letten? 

Deze inzichten voor Kubernetes management komen van Rick Wagenaar, Kubernetes engineer bij True, en van Martijn van Calker, Solutions Architect. 

Itereren om je Kubernetes platform steeds beter maken 

“De belofte van Kubernetes is nog wel eens dat het ál je problemen van ontwikkelen, deployen en managen wegneemt. Al vrij snel nadat we met Kubernetes begonnen, zagen we: dat is het niet”, zegt Martijn. “De weg naar een optimaal Kubernetes platform kent veel optimaliseren, aanpassen en verbeteren. Het is continu itereren om je platform steeds beter te maken. Om telkens de beste oplossing voor dit moment en voor je ambitie in de toekomst te zoeken.” 

“Tijdens onze Kubernetes journey maken we steeds meer gebruik van advanced features die het platform kent. Dat kunnen we doen omdat we het platform inrichten en managen voor meerdere klanten. Uiteindelijk willen we Kubernetes uitspelen! Al weten we dat dat niet gaat lukken door de continue doorontwikkeling van Kubernetes zelf,” grapt Rick. “Advanced features gaan bijvoorbeeld over het verhogen van de reliability van je app. Zo kun je 2 instances van je applicaties draaien, op 1 node of op 2 nodes (pod anti-affinity). Bij dat laatste: is er update beschikbaar óf heb je te maken met onverwachte problemen, dan is een node makkelijk te rebooten. Je klanten merken daar helemaal niets van.” 

Samen kom je verder 

“Eén van onze inzichten in het begin van onze Kubernetes journey met klanten: alleen een ‘kaal’ platform opzetten, werkt niet. Er komen meer zaken bij kijken dan alleen een container erop zetten! Hoe log je in op een cluster? Hoe regel je storage? Hoe richt je deployments in? Welke tools uit het CNCF landschap wil ik gebruiken en waarvoor?” zegt Rick. “Voor individuele organisaties is het lastig om naast het developmentwerk ook hierop te focussen. Daarom begeleiden we klanten hierin en managen we hun hele Kubernetes platform. Developers kunnen zich zo volledig focussen op ontwikkelen.” 

Welke andere best practices zijn er voor Kubernetes management beheer? En wat kun je leren van Nederlandse bedrijven die met dit platform aan de slag zijn gegaan? Ontdek het in de whitepaper 'Decoding technology: Best practices uit de Nederlandse praktijk'. Je downloadt 'm hier gratis >  

Reactie toevoegen