Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
TRUE X SWIS VOOR NTVG

Hoge performance van een website met 300.000 doorzoekbare artikelen

De migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 en de hosting op de Private Cloud van True. 

12 mei 2022
Door: True, partner

De migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 en de hosting op de Private Cloud van True. 

De nieuwe website van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) stelde hoge eisen aan de performance en doorzoekbaarheid van 300.000 artikelen. True sprak met Björn Brala en Floris Lovink van digital agency SWIS over de migratie van Drupal 7 naar Drupal 9, technische uitdagingen en de hosting op de Private Cloud van True. Ontdek in deze blog hoe die migratie is gegaan. 

De oude website van het NTvG draaide op Drupal 7. Daarvan lag de end-of-life (EOL) in november 2021, waarbij die datum is verschoven vanwege de coronapandemie. NTvG greep samen met SWIS de noodzakelijke upgrade naar Drupal 9 aan als het moment om ook naar digitale ambities, uitstraling en online presence te kijken. Terwijl er hard aan de nieuwe website werd gewerkt, moest ook de oude website onderhouden worden. “We deden beiden tegelijk: de toen huidige website onderhouden en een traject voor de migratie en ontwikkeling van de nieuwe website”, zegt Floris Lovink, digitaal strateeg bij SWIS. “Om (toekomstige) ambities op het gebied van online te kúnnen realiseren, is een migratie naar een toekomstbestendig datamodel in Drupal 9 fundamenteel." 

Infrastructuur voor oude en nieuwe website op managed Private Cloud 

SWIS is ruim 9 jaar klant bij True en de digital agency weet technisch precies wat ze wil. “SWIS heeft voor al haar klanten performance, beveiliging en schaalbaarheid hoog in het vaandel staan. Dat is een van de redenen geweest om voor een Private Cloud te kiezen”, zegt Hylke de Jong, senior Linux Engineer bij True. “Deze omgeving houden we, zoals gebruikelijk voor al onze services, up-to-date met de juiste software-versies. Op het platform van SWIS zorgen we dat elk component zo goed mogelijk verdeeld is. Daarmee waarborgen we schaalbaarheid. Deze manier van inrichten stelt ons ook in staat om bij onverwachte problemen en mogelijk achterblijven van performance snel te troubleshooten.” 

Björn: “Met de samenwerking en services van True konden we zowel de oude website in de lucht houden als bouwen aan de nieuwe website. Ook in een tijdelijke fase van een website moet het veilig draaien en moest het mogelijk blijven om de artikelen te publiceren. Dat twee jaar ondersteunen was flink lastiger geweest als we het niet samen met True hadden gedaan.” 

Hoe deze nieuwe infrastructuur voor NTvG en SWIS heeft uitgepakt, ontdek je hier in de volledige True Story >  

Reactie toevoegen