Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
Hello World! Workshop Kubernetes

Hello World! Workshop Kubernetes

In deze workshop bij True gaan we dieper in op cloud native technologie en Kubernetes, hoe containers en deployment werken en wat onze best practices zijn.

9 juni 2022
Door: True, partner

In deze workshop bij True gaan we dieper in op cloud native technologie en Kubernetes, hoe containers en deployment werken en wat onze best practices zijn.

Is je laptop – en ben jij – klaar voor de eerste container deployment? In deze workshop bij True gaan we dieper in op cloud native technologie en Kubernetes, hoe containers en deployment werken en wat onze best practices zijn. Je krijgt daarbij gave opdrachten, waarbij je je eerste container deployt! Na afloop doen we een hapje en een drankje in onze bar de 'Truebadour'. Skip een rustige zomer en wees erbij op 5 juli of 2 augustus! 🧑‍💻 

Ready for take-off met Kubernetes? 

In de workshop ga je aan de slag met Kubernetes, een container-orkestratie platform waarmee je containers beheert, deployt en je gecontaineriseerde applicaties schaalt. Je krijgt alle ins en outs mee over containers, hoe ze eruit zien en wat het verschil is met 'bare metal', servers. Daarna gaan we in op de grotere elementen van Kubernets, van containers naar pods naar nodes en clusters. 

Waar is Kubernetes goed in? 

Maar wanneer zet je Kubernetes dan in? Kubernetes is bijzonder goed in slimme verdeling van resources, waarmee het op automatische manier workloads kan verdelen en kan schalen. Het gebruikt een API interface voor alles. Heb je echter te maken met veel stateful workloads – workloads die variabele informatie moet opslaan – dan is gebruik van Kubernetes een stuk uitdagender. Niet ondoenlijk, als je weet waar je op moet letten. En laten de Kubernauts van True dat juist precies in de vingers hebben! 

Workshop bij True 

Praktische informatie 

Locatie: True, Keienbergweg 100, Amsterdam 

Datum: 5 juli van 14.00 - 17.00 of 2 augustus van 14.00 - 17.00 

Klaar voor take-off? Schrijf je in voor 5 juli of voor 2 augustus

Reactie toevoegen