Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
dennis-koster-en-cedric-law-endeavour-1.jpeg

De journey van Laravel op Kubernetes: wat komt er bij kijken?

Wat komt er bij een journey van Laravel op Kubernetes kijken en welke mogelijkheden biedt het? 

17 mei 2022
Door: True, partner

Wat komt er bij een journey van Laravel op Kubernetes kijken en welke mogelijkheden biedt het? 

Van Laravel applicaties op een dedicated server naar Laravel op Kubernetes: digital agency Endeavour maakte deze omslag. Wat komt er bij een journey van Laravel op Kubernetes kijken en welke mogelijkheden biedt het? 

Van web apps op “traditionele” hosting naar Laravel webapplicaties in containers 

De eisen die opdrachtgevers en projecten tegenwoordig aan websites, web apps en platforms stellen, zorgt dat deze steeds zwaarder worden en meer schaalbaarheid nodig hebben. “Door ze in containers te deployen, met een container orkestratie tool, zijn web apps, websites en platformen niet meer afhankelijk van onderliggende configuraties van een server”, zegt Dennis. Containeriseren van applicaties bood uitkomst om aan nieuwe eisen en wensen te voldoen van opdrachtgevers. Tegelijk zorgde het ook voor een nieuwe, technologische uitdaging voor de developers van Endeavour: de websites, apps en platformen in containers zetten en ze met een container orkestratie platform beheren. 

Volgende stap in de journey: Laravel websites deployen in containers in Kubernetes 

De volgende stap in de journey is daadwerkelijk websites en webapplicaties in Kubernetes te deployen. Voor de Kubernetes omgeving heeft Endeavour een managed Kubernetes cluster bij True. “True heeft ons bij de transitie vooral geholpen met het in productie zetten van onze containers. Daarnaast hebben een aantal van onze developers een onboardingstraining van True gehad voor het gebruik van Kubernetes”, zegt Dennis. 

Hoe is deze journey verder gegaan en welke mogelijkheden biedt het Endeavour? Je leest het op de website van True >  

Reactie toevoegen