Beheer

Dit is een bijdrage van True
Infrastructuur
Fabrique over cloud-native technologie

Cloud native technologieën voor de klanten van Fabrique

Fabrique ondersteunt klanten hierbij onder meer met cloud native technologie van True. Lees er meer over in deze True Story!

17 maart 2022
Door: True, partner

Fabrique ondersteunt klanten hierbij onder meer met cloud native technologie van True. Lees er meer over in deze True Story!

Fabrique is gespecialiseerd in de branding, design en development voor digitale middelen zoals websites, apps, webshops en interactieve schermen. Het bureau ondersteunt klanten hierbij onder meer met cloud native technologie van True. We gaan in gesprek met Tech Lead en software architect Marko Kruijer van Fabrique en vragen hem onder meer naar de toegevoegde waarde van cloud-native technologie. 

Complete oplossing voor klanten 

De producten die Fabrique ontwikkelt lopen sterk uiteen. “Wij ontwikkelen in feite alles wat digitaal is. Denk aan een website of een app, maar ook aan een tool of dashboard. Als het digitaal is kunnen wij het ontwikkelen. Wij leveren de oplossing inclusief alle bijkomende benodigdheden, waaronder hosting”, legt Marko uit. Dat betekent niet dat Fabrique alles voor eigen rekening neemt. “Hosting besteden we bijvoorbeeld uit. De tijden dat we met een simpele Virtual Private Server (VPS) uit de voeten konden zijn echt voorbij. Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit die wij willen leveren en het soort klanten dat wij bedienen.” 

Keuze voor cloud native: vliegwielwerking van projecten 

Fabrique is al jaren klant bij True. “Wij voeren inmiddels een jaar of zes in samenwerking met True projecten uit. Enkele jaren geleden is True actief geworden met Kubernetes clusters. Dat was voor ons in eerste instantie een stap te ver. Door de jaren heen zijn onze projecten gegroeid, waarbij we steeds meer ontwikkelwerk zelf oppakken. Dat betekent in de praktijk dat wij de eindcontrole uitvoeren op werk dat externe ontwikkelaars voor ons verrichten.” 

Dat de keuze nu alsnog op cloud-native is gevallen komt door een vliegwielwerking van een aantal projecten die Fabrique uitvoerde. “Een aantal van onze klanten hebben de afgelopen jaren omvangrijke projecten bij ons neergelegd. We kiezen hierbij voor het hosten van deze projecten als microservices in de cloud. Vooral de grotere schaalbaarheid en flexibiliteit van cloud-native spreekt ons en onze klanten erg aan”, zegt Marko. “We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een project voor CNV. Deze vakbond kampt soms met forse piekbelasting op hun website, bijvoorbeeld tijdens omvangrijke stakingen of na media-aandacht. Met behulp van cloud-native technologie kunnen we dit opvangen.” 

“Flexibiliteit is het andere belangrijke argument voor onze keuze voor cloud-native technologie. Zo kunnen we specifieke functionaliteiten eenvoudig van de oplossing scheiden en vervangen voor een andere functionaliteit. Zo heb je veel minder een buy-in in bepaalde technologie.” 

Cloud native is volop in beweging 

Fabrique kiest bewust voor managed kubernetes. “Cloud-native technologie is volop in beweging en iets waar je dan ook continu bovenop moet zitten. Mijn eigen ervaring met DevOps wijst uit dat om dit echt goed te kunnen oppakken, je hiermee eigenlijk de hele dag bezig moet zijn. Dat zijn wij bij Fabrique niet, waardoor wij kiezen voor het uitbesteden van cloud-native technologie. Wij zochten hierbij een partij met expertise op dit vlak, waarvan wij kunnen leren”, aldus Marko. 

“Het gaat dan met name om praktische kennis. Bijvoorbeeld hoe je een Docker image host. Hiervoor zijn uiteenlopende oplossingen beschikbaar, maar True kiest voor een specifieke oplossing. Waarom deze en wat maakt deze optie beter dan anderen? Dat is kennis die True met ons deelt en die voor ons erg waardevol is.” 

De cloud is geen doel op zich 

Hoe ziet Fabrique het gebruik van cloud native technologie en hoe kiezen zij de juiste tools? Je leest in het deze True Story

Reactie toevoegen