Development


Zal de migratie naar S/4HANA uw bedrijf lamleggen?
Langzaam gaan is het nieuwe stilstaan.
Langzaam gaan is het nieuwe stilstaan.
Stel niet langer uit. Hoewel SAP onlangs de deadline voor de S/4HANA-migratie heeft verlengd tot 2027, heeft uitstel geen zin. Als u dat nog niet hebt gedaan, stel dan nu uw upgradestrategie op. En maak testen een integraal onderdeel van uw migratiestrategie om risico's voor het bedrijf en productiestilstand te voorkomen.
De cloud is niet langer een optie, maar een noodzaak.
Als we praten over de overstap naar de cloud, hebben we het niet meer over het 'of' en 'waarom', maar over 'wanneer' en 'hoe'. De meeste organisaties hebben inmiddels ingezien dat de cloud een belangrijke motor is voor digitaal zakendoen. Cloud zal op een dag het nieuwe normaal zijn, maar nu nog niet. Sommige bedrijfsfuncties zijn nog maar net begonnen met de verschuiving: bij orderbeheer, enterprise resource planning (ERP) en supply chain management is de adoptiegraad van de cloud nog laag. Er zijn veel goede redenen waarom organisaties aarzelen: het skills tekort, de enorme klus van het migreren van op maat geschreven code en de enorme hoeveelheid werk die een migratie met zich meebrengt.
Belemmer je eigen groei niet
Onafhankelijke SAP-gebruikersgroepen in zowel de VS als Europa bevestigen SAP's eigen verklaringen dat S/4HANA organisaties helpt om te groeien en het bedrijf op te schalen en zich sneller aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Tot de belangrijkste voordelen van de invoering van S/4HANA behoren een betere procesoptimalisatie, een beter platform voor innovatie, verbeterde snelheid en prestaties en een verbeterde efficiëntie. Toch moet de helft van de betrokken organisaties nog aan de slag. Angst voor het onbekende zorgt ervoor dat ze een initiatief uitstellen waarvan ze weten dat het hun digitale transformatie vooruit zal helpen. Dus hoe kunnen we deze bedrijven helpen hun koudwatervrees te overwinnen?
Honey, I shrunk the elephant
Zoals het gezegde luidt, eet je een olifant hapje voor hapje op. En dat is ook de manier om de olifant in de kamer, aka uw S/4HANA-migratie, aan te pakken. U hoeft waarschijnlijk niet alles te migreren. Door de jaren heen hebben organisaties enorme hoeveelheden aangepaste code ontwikkeld in hun SAP-systemen, om het systeem aan te passen aan hun manier van werken. Dit is wat de meest kritieke bedrijfsprocessen van deze organisaties aanstuurt. Maar we weten allemaal dat sommige van deze aangepaste systemen en specifieke integraties met andere toepassingen misschien niet meer in gebruik zijn. Ze werden ontwikkeld om een specifiek, soms tijdelijk probleem op te lossen, maar zijn na verloop van tijd een dood gewicht in uw SAP-omgeving geworden. Daarom is het belangrijk om goed in te schatten wat u gaat migreren en wat u achterlaat. In die zin is de migratie een soort voorjaarsschoonmaak, die u de kans geeft om de programma's die u niet gebruikt weg te gooien. Dit zal niet alleen de hoeveelheid werk bij de migratie verminderen, maar ook het aantal tests dat u moet uitvoeren. Deze beoordeling zal u ook helpen de impact van veranderingen te begrijpen. U zult de verschillen tussen uw huidige omgeving en S/4HANA vroeg in het migratieproces beter begrijpen.
Versla het tekort aan vaardigheden - automatiseer
Om een migratie nog gemakkelijker te verteren, kan dit het juiste moment zijn om te beginnen met het automatiseren van uw tests. U kunt dat doen door testcases te ontwikkelen die in hoge mate herbruikbaar zijn voor zowel ECC als S/4HANA en die bestand zijn tegen systeemveranderingen. Dat betekent dat u deze tests na de migratie gewoon kunt hergebruiken, zonder dat u tests opnieuw hoeft te bouwen. Op die manier bespaart u kostbare tijd en versnelt u niet alleen het migratieproces, maar maakt u ook middelen vrij voor meer strategische taken.
Langzaam is het nieuwe stilstaan
Het uiteindelijke doel van de migratie naar S/4HANA is om van uw organisatie een digitaal getransformeerde onderneming te maken die snel kan reageren op veranderingen in de markt en klanten een betere digitale ervaring kan bieden. We leven in een tijdperk waarin klanten geen geduld hebben bij de toegang tot digitale kanalen. Ze willen onmiddellijke bevrediging, dus laten we hen dat leveren.
Daarom kan ik alleen maar aanraden om niet te treuzelen: wees niet traag met het starten van uw migratie, ga nu aan de slag. Door meteen de juiste stappen te zetten, zult u klanten sneller tevreden kunnen stellen en tegelijkertijd uw teststrategieën kunnen moderniseren.
Vanzelfsprekend kan Tricentis u hierbij helpen. Tricentis Live Compare maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om u te helpen de impact te analyseren en de migratie-olifant gemakkelijker te slikken te maken. Tosca zal uw tests op intelligente wijze automatiseren. Tricentis Data Integrity zorgt ervoor dat uw gegevens intact en geschikt voor het doel aankomen terwijl ze tussen uw bronsystemen reizen. En Neoload zorgt voor eventuele prestatieproblemen.