Development

Dit is een bijdrage van Tricentis
Cloud
Hoe hou je het tempo van veranderingen bij?

De snelste weg naar digitale transformatie: geautomatiseerd testen

Hoe hou jij het tempo van veranderingen bij?

3 november 2022
Door: Tricentis, partner

Hoe hou jij het tempo van veranderingen bij?

Bedrijven stappen sneller dan ooit over naar de cloud. Soms gaat het om een geheel nieuwe implementatie die vanuit het niets begint, vaak om een ‘brownfield’ conversie waarbij bestaande on-premise applicaties nog worden behouden. Of misschien is het een complete ‘lift and shift’, waarbij de hele legacy-omgeving naar de cloud wordt verplaatst.

Ongeacht de weg naar de cloud, het doel is hetzelfde: de digitale transformatie aanjagen om de snelheid, wendbaarheid en innovatie te verbeteren. Tegelijk willen organisaties ook de risico's en kosten tot een minimum beperken. Veel bedrijven doen aanzienlijke investeringen in hun SAP-systemen om dit te bereiken. Helaas beschikken ze niet altijd over de mate van automatisering die nodig is om hun projecten te voltooien met de snelheid en kwaliteit die nodig zijn om een succesvolle go-live in de cloud te garanderen.

Testautomatisering voor effectieve opschaling van softwaretesten

Alle IT-projecten en -programma's kunnen verschillende niveaus van ondersteuning, diensten en taken vereisen. Om zich veilig en snel te moderniseren met geavanceerde technologieën zoals SAP S/4HANA en cloudoplossingen, moeten SAP-klanten hun implementatieopzet beoordelen - iteratief en incrementeel.

Bij de gemiddelde organisatie worden te veel testen nog manueel uitgevoerd, en niet geïntegreerd.  Daardoor wordt de tijdlijn van het project nog langer, neemt het IT-budget toe en ontspoort de integratie van end-to-end processen. Deze realiteit achter traditionele methoden maakt testen tot een van de belangrijkste belemmeringen voor innovatie.

Door samen te werken met SAP helpt Tricentis SAP-klanten hun projecten sneller op te leveren en tegelijkertijd te profiteren van het onbenutte potentieel van testen. Het resultaat is dat zij sneller kunnen innoveren, soepeler releases kunnen doorvoeren en betere bedrijfsresultaten kunnen behalen. En dat tijdens elke stap van hun reis naar SAP S/4HANA, en daarna.

Ons geïntegreerde portfolio van testtools ondersteunt kosteneffectieve, vereenvoudigde en geoptimaliseerde softwaretestprocessen die mogelijk worden gemaakt door kunstmatige intelligentie, automatisering zonder code en op risico's gebaseerde testplannen. Deze activiteiten omvatten analyse van de impact van wijzigingen, doorlopende tests in SAP- en third-party-landschappen, prestatietests voor uw SAP- en  andere applicaties en geautomatiseerde data-integriteitstests.

Met onze geautomatiseerde testoplossingen kunnen SAP-klanten snel en kosteneffectief workloads migreren en overstappen op SAP S/4HANA. Bovendien kunnen zij toepassingen en technologieën van SAP en van derde partijen integreren, de prestaties optimaliseren. Zo kunnen ze aan de verwachtingen van gebruikers voldoen en de nauwkeurigheid van transactionele en analytische gegevens helpen waarborgen.

Hoe hou je het tempo van veranderingen bij?

SAP-klanten ontdekken dat de bestaande methoden voor het testen van software niet snel en grondig genoeg zijn om het versnelde tempo van de veranderingen bij te houden. Dit belemmert hun kritische bedrijfsprocessen, brengt de schaalbaarheid en prestaties van hun klantgerichte applicaties in gevaar en opent de mogelijkheid van gegevensfouten die hun analyses en activiteiten schade kunnen toebrengen. De druk op hun bestaande softwaretestprocedures zal alleen maar toenemen naarmate de bedrijfsbehoeften vragen om een innovatiever gebruik van gegevens en een verschuiving van de werklast naar de cloud.

Daarom is de samenwerking tussen SAP en Tricentis zo'n geweldige kans voor SAP-klanten. Zij kunnen niet alleen hun digitale initiatieven veilig versnellen met SAP-applicatietestoplossingen, maar ook dringende uitdagingen oplossen zonder de complexiteit van traditionele testinefficiënties.

Reactie toevoegen