Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Thinkwise
Branche
jutta leerdam thinkwise guarantee

‘Toen ik begreep hoe de Guarantee-campagne in elkaar zat, was ik direct enthousiast’

De samenwerking tussen Jutta Leerdam en Thinkwise loopt nog tot najaar 2023.

9 juni 2022
Door: Thinkwise, partner

De samenwerking tussen Jutta Leerdam en Thinkwise loopt nog tot najaar 2023.

Schaatsen en IT lijkt niet direct een logische combinatie. Toch is de match tussen Thinkwise en Jutta Leerdam een hele goede vindt de schaatsster. Leerdam die zilver veroverde op de 1000 meter op de Winterspelen in Peking in februari van dit jaar is boegbeeld van de Guarantee-campagne inclusief gelijknamige parfum van Thinkwise. Daarin garandeert de aanbieder van het Low code platform binnen 12 maanden legacy software te vervangen.

Leerdam: “Wij doen veel met cijfers om alles nog meetbaarder te maken, dus dat is het eerste waar ik aan denk bij de link tussen IT en schaatsen. Er gaat veel data om in de sport aangezien we continu worden gemonitord en veel wordt getest.”

Maar dat was niet de reden voor Leerdam om met de Low code leverancier in zee te gaan. Niet alleen zijn Thinkwise en Leerdam Nederlandse spelers die bekend staan om hun snelheid, maar volgens haar zijn er meer overeenkomsten. “Thinkwise heeft mij benaderd voor hun Guarantee-campagne en toen ik begreep hoe die campagne in elkaar zat, was ik direct enthousiast. Het is onderscheidend en daardoor een goede fit met mijzelf. Ik vind het vooral heel leuk dat Thinkwise wil opvallen in de branche waarin zij zitten en daarbij neemt het bedrijf risico. Dat is natuurlijk iets waar ik me ook goed bij voel.”

High-end parfum

Zowel het bieden van garantie als het maken van een high-end parfum is dan ook uniek voor een softwarebedrijf. Leerdam: “Mensen hebben het er over en dat maakt dat het een geslaagde campagne is. In de sport moet je je natuurlijk sowieso onderscheiden en vaak ook een beetje risico nemen. En ik denk dat ik me ook onderscheid van andere schaatsers buiten de baan. Naast keihard trainen en werken aan mijn doelen op het ijs, wil ik meer bereiken op verschillende aspecten van het leven. Door ons eigen team op te zetten [red. Team Worldstream-Corendon, de ploeg die ze samen met haar partner Koen Verweij heeft opgericht in augustus 2020] heb ik ook twee jaar lang een andere route gekozen. Dat zou ook niet iedereen doen. Als ik mijn gevoel achterna kan, grijp ik dat aan.”

De samenwerking tussen de schaatsster en Thinkwise loopt nog door tot eind 2023. “Tot die tijd loopt de Guarantee-campagne. Ze zijn dus nog niet van me af”, lacht Leerdam.  Zij heeft zelf mee kunnen denken bij de ontwikkeling van de Guarantee-parfum. “Ik heb verschillende samples beoordeeld en uiteindelijk heb ik de geur gekozen die ik het lekkerste vond. Het is natuurlijk superleuk om bij zo’n proces betrokken te zijn.” Natuurlijk gebruikt zij het luchtje zelf ook. Lachend: “Alleen wanneer ik sport draag ik weinig luchtjes. Tijdens het trainen gaat het gewoon snel irriteren op je huid. Als ik niet hoef te sporten en iets leuks ga doen, doe ik het luchtje wel op.”

En veel trainen blijft zij de komende tijd zeker doen. “De Olympische spelen zijn heel hectisch geweest. Het waren natuurlijk andere spelen dan normaal. Ik merk nu wat voor een impact dat heeft gehad. Natuurlijk baal ik er ook van dat ik geen gouden medaille heb gehaald, maar dat maakt me dubbel gemotiveerd en houdt me scherp”, besluit zij. 

Reactie toevoegen