Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Telindus
Procesmanagement
Transformation

Start uw IT-transformatie in 2019

Transformatie is een hot topic in veel organisaties, op alle niveaus. Het is weer de tijd van goede voornemens en het nieuwe jaar is dan ook het moment om aan de slag te gaan met onder andere de IT-transformatie. 

17 januari 2019
Door: Telindus, partner

Transformatie is een hot topic in veel organisaties, op alle niveaus. Het is weer de tijd van goede voornemens en het nieuwe jaar is dan ook het moment om aan de slag te gaan met onder andere de IT-transformatie. 

Voor deze transformatie worden hoge  doelen gesteld: een (nieuwe) strategie uitrollen, de IT-architectuur vernieuwen, de IT-legacy aanpakken en naar de cloud migreren. Allerlei IT-doelstellingen die doorgaans groot en uitdagend zijn en daardoor niet makkelijk te behalen. In deze blog deel ik enkele tips om de doelen wel te halen en uw IT-transformatie in 2019 écht te starten. 

Maak je eigen verhaal
Niet één organisatie is hetzelfde, laat staan de IT-transformatie die het moet doorstaan. Het is dus belangrijk om duidelijk te stellen wat er bereikt moet worden, waar je als organisatie voor staat en wat er moet veranderen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat de klant, de markt en de concurrentie verwachten. Is er om aan die verwachtingen te voldoen een flexibel organisatiemodel, volledige automatisering of optimalisering van data of security nodig? Alleen wanneer iedereen binnen de organisatie begrijpt waar je heen wilt en waarom, kan de transformatie succesvol worden ingezet. Denk niet binnen de gebaande paden, maar kies de weg die het beste bij jouw organisatie past. Medewerkers zullen zich dan ook gemotiveerder voelen om hieraan mee te werken, in plaats van dat ze zich verplicht voelen. Het maken van een IT-roadmap is een onmisbare basis om de transformatie te stroomlijnen.

Benoem change leaders in je organisatie
Na het maken van een IT-roadmap is er inzichtelijk gemaakt welke doelen er zijn. Maar hoe dan verder? Het klinkt misschien logisch, maar uiteindelijk zijn het de mensen binnen de organisatie die het (nieuwe) verhaal moeten uitdragen. Door change leaders te benoemen, medewerkers die zich inzetten om de IT-transformatie uit te dragen, activeer je de IT-transformatie. Zij omarmen de transformatie en zijn in staat om ook de rest van de medewerkers te enthousiasmeren zodat uiteindelijk meer draagvlak gecreëerd wordt. Juist de medewerkers zijn de aangewezen personen om tot change leaders te benoemen omdat zij de expertise, energie en het potentieel bezitten. Eigenschappen die cruciaal zijn voor het behalen van de IT-doelstellingen. 

Groot, groter, grootst
Het is belangrijk om de transformatie niet aan te laten voelen als een onmogelijk groot project. Maak het kleiner door concrete doelen te stellen. Wat zijn de subdoelen en stappen? Maar ook: wanneer hebben we succes en hoe vieren we dit? Vertaal deze doelen door zodat iedereen ziet hoe de transformatie vordert en wat diegene hieraan heeft bijgedragen. Het is cruciaal dat medewerkers de kans krijgen om te wennen aan de nieuwe manier van werken. Gooi het roer dan ook niet in één keer om, maar start met kleine veranderingen. Maak deze veranderingen meetbaar, zodat er indien nodig tijdig bijgestuurd kan worden. Na eventuele aanpassingen kun je verder met de volgende stap. Ieder begin is moeilijk, dus start niet meteen met een grote oplevering. Maar begin wel! Dat is de enige manier om in beweging te komen.

De weg naar een IT-transformatie is dus geen geplaveide weg. Het is voor iedere organisatie anders, maar dat maakt het ook zo leuk. Het helpt medewerkers om in het proces mee te gaan en enthousiast te worden over de toekomstplannen. Sparren met medewerkers van de gehele organisatie en eventueel externe experts is dan ook erg belangrijk. Een frisse blik en inspiratie helpen om van de transformatie een nog groter succes te maken. Want samen sta je sterker, toch? 

Auteur: Judith van Willigen-van Hoof, Director Programs & Transformation bij Telindus

Reactie toevoegen