Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Tectrade
Datamanagement
Cloudstrategie met Tectrade en Valueblue

Van IT-infrastructuur tot Cloudstrategie

Tectrade en ValueBlue bundelen kennis en helpen organisaties bij het maken van gefundeerde keuzes voor een cloudstrategie.

7 december 2018
Door: Tectrade , partner

Tectrade en ValueBlue bundelen kennis en helpen organisaties bij het maken van gefundeerde keuzes voor een cloudstrategie.

To Cloud or not To Cloud

Elke organisatie heeft inmiddels wel met de Cloud te maken en kijkt naar de mogelijkheden, maar twijfelt over hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

‘Bedrijfsprocessen, applicaties, data en infrastructuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden dus voordat we organisaties kunnen helpen bij het maken van een Cloudstrategie brengen we de samenhang en relaties hiervan gedetailleerd in kaart. Hierbij speelt BlueDolphin, de software van ValueBlue, een grote rol’ aldus Nicolai Kippersluis, CEO en Founder van Tectrade. ‘Nadat we het complete landschap samen met de klant in kaart gebracht en gekwalificeerd hebben, kijken we welke onderdelen naar welke Cloud overgezet kunnen worden en welke beter on-premise kunnen blijven staan. ​Beschikbaarheid, integriteit, veiligheid en kosten zijn hierbij de belangrijkste aspecten.

Tectrade maakt bij strategische Cloudtrajecten al geruime tijd gebruik van de BlueDolphin software en, daar waar nodig, ook van de kennis en expertise van de specialisten van ValueBlue. Met de toenemende vraag naar dergelijke trajecten ontstond voor beide partijen de behoefte naar een officiële bevestiging van de samenwerking die nu heeft geresulteerd in een hechte strategische samenwerking.

Dankzij de samenwerking kunnen we organisaties nog beter adviseren en begeleiden bij het maken van gefundeerde keuzes en helpen meer waarde uit data te halen ter ondersteuning van de business’ aldus Kippersluis.

Oplossingen in een hybride Multi Cloud omgeving

Henk van Wijnen, Director Portfolio, Sales en Marketing bij ValueBlue: ‘ValueBlue helpt organisaties door het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering en hoe deze wordt ondersteund door IT, de juiste beslissingen te maken omtrent cloud. Met de ‘BlueDolphin Cloud Architectuur Assessment’ wordt op basis van dit inzicht een heldere businesscase gerealiseerd die concrete redenen en strategische stappen uiteenzet om over te stappen naar bijvoorbeeld Microsoft Azure.

Wij zijn blij met een vendor neutrale partner als Tectrade, die zich niet exclusief op de Azure Cloud richt maar een objectieve vergelijking maakt tussen een on premise oplossing en de verschillende Cloudvormen en Cloudaanbieders’.

www.tectrade.nl

Reactie toevoegen