Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Netwerken
levensduur

Tectrade en Advanced Programs verlengen de levensduur van IBM Power i platformen

Powersystemen draaien jaren probleemloos maar businessprocessen veranderen

12 december 2019
Door: TTNL, partner

Powersystemen draaien jaren probleemloos maar businessprocessen veranderen

De IBM Power servers zijn de krachtigste en meest betrouwbare servers met de beste prijs-kwaliteitverhouding die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Powersystemen draaien vaak jarenlang probleemloos maar businessprocessen veranderen en de IT-omgeving moet mee veranderen. Hoe meer applicaties er zijn, hoe complexer het is om een IT-landschap goed te beheren. Helaas is personeel met actuele IBM Power, en met name ‘i’, kennis en ervaring vaak schaars.

Tectrade en Advanced Programs bieden oplossingen om de levensduur van Power platformen te verlengen en het gebruik ervan te moderniseren en optimaliseren. Op de IBM i omgeving draaien vaak maatwerk applicaties voor de bedrijfskritische processen. Veel organisaties maken zich zorgen om de uitbreiding van functionaliteiten en de continuïteit in het beheer en onderhoud van deze omgeving.

Managed Services en de PowerCloud bieden uitkomst
‘Onze specialisten zijn breed gecertificeerd (Tectrade is IBM Platinum Businesspartner) en hebben jarenlange kennis van en ervaring met IBM Power omgevingen. Tal van nationale en internationale klanten maken gebruik van deze kennis bij complexe design-, implementatie- en migratieprojecten en kiezen daarnaast voor onze managed services. Aan organisaties die hun Power systemen binnen hun eigen datacenter willen uitfaseren en met hun i-omgeving naar de cloud willen, bieden wij een naadloze integratie naar de Tectrade PowerCloud (IBM Validated Solution).

Voor de groeiende vraag van onze klanten naar applicatie ontwikkeling en beheer hebben wij gekozen voor een  partnership met het hierin gespecialiseerde Advanced Programs. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten complete ondersteuning bieden ‘van de implementatie tot aan het beheer en de doorontwikkeling van applicaties op IBM i’ aldus Nicolai Kippersluis, CEO & Founder van Tectrade.

Specialisten op het gebied van applicatieontwikkeling
Albert Roosenbrand, Business Unit Manager van Advanced Programs: ‘ ‘De meeste applicaties op IBM Power i zijn ontwikkeld in Cobol, Java en RPG; wij hebben diepgaande kennis op al deze gebieden. Voor het moderniseren van applicaties hebben wij gekozen voor low-code ontwikkelplatformen. Daarmee kan niet alleen snel functionaliteit worden gecreëerd, maar zijn ook eventuele wijzigingen achteraf met dezelfde snelheid door te voeren.’

Advanced Programs is een dienstverlener opgericht in 1992 die IT en dataoplossingen biedt. Zij helpen bedrijven uit allerlei sectoren met het behalen van hun technische en business doelstellingen door het slim en innovatief inzetten, implementeren en optimaliseren van technologie.

Krachtige samenwerking
Zowel de specialisten van Advanced Programs als Tectrade gaan voor de beste oplossing voor hun klanten. Zij delen graag hun kennis en kunde om samen te kijken hoe zoveel mogelijk te halen is uit reeds gedane investeringen en welke functionaliteit eenvoudig toegevoegd kan worden. De passie, betrokkenheid en flexibiliteit van de mensen van Tectrade en Advanced Programs worden enorm gewaardeerd resulterend in duurzame plezierige samenwerkingen met onze klanten.

Reactie toevoegen