Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Cloud
tectrade

Tech in 2 minuten: Wat is Rubrik Cloud Data Management & Enterprise Backup Software?

"De rol van back-up wordt steeds belangrijker"

10 augustus 2020
Door: TTNL, partner

"De rol van back-up wordt steeds belangrijker"

De ontwikkelingen in de IT volgen elkaar razendsnel op, net als nieuwe producten en oplossingen. In deze rubriek wordt kort en bondig uitgelegd wat een product of oplossing doet en vooral wat je er als bedrijf mee kunt. Deze keer: Wat is Rubrik Cloud data management & Enterprise Backup software?

Wat is Rubrik Cloud Data Management & Enterprise Backup Software?

Rubrik levert één centraal cloud-datamanagementplatform voor het beheren en beschermen van gegevens in de cloud, de edge en on-premise.

Wat kun je met deze software?

Met Rubrik’s cloud-datamanagementsoftware is het mogelijk om back-up en recovery-procedures te vereenvoudigen, een eventuele cloud-adoptie te versnellen en automatisering op grote schaal mogelijk te maken.

Wat zijn de productspecificaties of waar bestaat de oplossing uit?

Vanuit het centrale platform kun je data vanaf verschillende locaties centraal herstellen, beheren en beveiligen, ongeacht waar de data zich bevindt. Rubrik is een schaalbare hyperconverged dataprotectie-oplossing met intelligente software die de complexiteit van je bestaande ‘legacy’ dataprotectie-omgeving tot wel 70 procent verminderd.

Hoe werkt deze oplossing?

De oplossing van Rubrik kijkt op een policy-gedreven manier naar data. Vanuit een SLA (Service Level Agreement) wordt vastgesteld hoeveel back-ups er gemaakt moeten worden van een server en wat de retentie is van de servers. Daarnaast wordt aangegeven of de back-updata gearchiveerd moet worden naar een public en/of private cloud.

Wat levert de oplossing een bedrijf op?

De voordelen van dit platform voor een bedrijf zijn legio. Denk naast de optimale bescherming en snelle hersteltijd aan het verminderen van de complexiteit in het beheer en de daaraan gekoppelde kostenbesparing.

Hoe onderscheidt Rubrik zich van de concurrentie?

Rubrik onderscheidt zich met name van zijn legacy concurrenten doordat het cloud-native is en daarmee veel eenvoudiger kan inspelen op de huidige vraagstukken over databescherming en management in de hybride multicloud-omgeving.

Wat zijn de voordelen van deze oplossing met Rubrik?

Een goede back-up en recovery-oplossing zorgt dat de impact van calamiteiten zoals een ransomware-aanval, natuurramp of andere ongewenste situaties zo klein mogelijk blijft doordat je snel kunt herstellen. Bovendien valt er een stuk beheer weg waardoor werknemers meer tijd hebben voor andere werkzaamheden en nieuwe initiatieven.

Zijn er ook nadelen?

Rubrik klanten geven aan dat ze tot wel 90% minder tijd kwijt zijn aan het beheer van de omgeving en tot wel 70% minder ruimte in het datacenter kwijt zijn. Bij organisaties die genoeg ruimte en mankracht beschikbaar hebben kan dit voordeel minder relevant zijn.

Is er nog iets anders, opvallends te melden?

Rubrik werkt, net als Tectrade, nauw samen met een aantal belangrijke Tech-spelers, zoals NetApp en Pure Storage, waardoor de integratie een stuk eenvoudiger en beter is. Daarnaast neemt het implementatietraject vaak slechts dagen in plaats van weken in beslag.

Reactie toevoegen