Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Infrastructuur
Optimale storage performance

Maak de stap naar software defined storage

Optimale storage-performance door gebundelde krachten.

1 juli 2019
Door: TTNL, partner

Optimale storage-performance door gebundelde krachten.

Hoewel het klinkt als het simpelweg opslaan en archiveren van bestanden, is het managen van uw storagelandschap niet gemakkelijk. Wij weten als geen ander dat goede storage meer voeten in de aarde heeft. Om applicaties goed te laten draaien is performance en beschikbaarheid nodig, terwijl nieuwe hardware vaak moeilijk te integreren is in het ecosysteem. Tevens is het managen van een storage-infrastructuur die bestaat uit verschillende silo’s lastig en tijdrovend.

Ingewikkeld storage-ecosysteem
De doorsnee storageomgeving bestaat uit meerdere systemen van verschillende vendoren, met een vendor lock-in die het koppelen van systemen bemoeilijkt. Het gevaar hiervan is dat zij niet tot nauwelijks met elkaar kunnen communiceren: hierdoor wordt storage verdeeld en gemanaget in afgebakende silo’s, waardoor de operationele kosten stijgen en het beheer complexer wordt. Bovendien komt dit de wendbaarheid en schaalbaarheid van uw omgeving niet ten goede, wat weer ten koste gaat van de efficiëntie en de performance.

Software defined storage: verenig uw storagelandschap!
Het wordt tijd om uw storage-ecosysteem te vereenvoudigen. Lenovo en DataCore bieden hiervoor gezamenlijk een oplossing. De bewezen DX8200D Storage brengt de voordelen van software defined werken naar uw block- en file-storage. DataCore levert zelf storagesystemen, maar biedt tevens de optie om oplossingen van andere vendoren te virtualiseren. Al uw storagecomponenten worden op die manier gekoppeld en zijn te managen vanuit één softwareoplossing. De verschillende silo’s worden zo één universeel communicerend geheel. De oplossing creëert verschillende performance-tiers en migreert data automatisch tussen deze tiers. Dit maakt de datamigratie eenvoudiger, bijvoorbeeld wanneer systemen worden vervangen of uitgebreid, met systemen van andere vendoren. Zo leveren uw applicaties altijd de gevraagde prestaties.

Verbeter de performance van uw storagecomponenten
Wat levert de oplossing van Lenovo en DataCore u op? Snellere performance en een vereenvoudiging van uw beheerwerkzaamheden. Al uw storagesystemen werken samen, ongeacht van welke vendor zij afkomstig zijn. Zo benut u de maximale capaciteit van uw storage, terwijl u slechts één eenvoudige softwareoplossing gebruikt om deze te beheren.

Hardware-onafhankelijk kiezen tussen meerdere vendoren? Tectrade helpt u dit tot een succes te maken
Tectrade is de partner bij uitstek om de kracht van Lenovo en DataCore ook in uw organisatie tot een succes te maken; of u nu gebruik wilt blijven maken van uw huidige storagecomponenten of een compleet nieuwe infrastructuur wilt neerzetten. De oplossing heeft geen vendor lock-in, dus u kunt later altijd nog besluiten te switchen naar meerdere of andere vendoren.

Tectrade heeft ruime ervaring met het implementeren van DataCore-oplossingen op basis van Lenovo, welke tot tevredenheid draaien bij haar klanten. Wij kijken samen met onze partners naar de huidige situatie van het ecosysteem en welke stappen wij kunnen ondernemen om het storagemanagement tot een succes te maken.

Wij helpen u graag bij het inrichten van uw storagelandschap. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Bel 0345-547040 of mail naar info@tectrade.nl

Reactie toevoegen