Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Analytics
Voordeel uit data

Hoe haalt u voordeel uit een zee van data?

De juiste combinatie van storage infrastructuur en analytics software

13 juni 2019
Door: TTNL, partner

De juiste combinatie van storage infrastructuur en analytics software

In organisaties worden apparaten en toepassingen steeds slimmer en connected. Hierdoor worden er steeds grotere hoeveelheden data verwerkt en opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan uw klantdata, procesmonitoring en de data door de opkomst van Internet of Things. In deze zee van ‘Big Data’ zitten ongekende mogelijkheden opgesloten: ze kunnen waardvolle inzichten leveren in processen en u helpen revolutionaire beslissingen te nemen. Maar waar begint u? En welke analysesoftware heeft u daarvoor nodig?

Hoe slaat u uw data op?

Om ‘iets met uw data te doen’ moet u er allereerst voor zorgen dat deze op een gestructureerde en efficiënte manier opgeslagen wordt. Uw organisatie verzamelt meer gegevens dan ooit tevoren. Deze data komt door de verscheidenheid aan data-genererende toepassingen verspreid terecht in silo’s. Wanneer delen van deze data niet of moeilijk benaderd kunnen worden, bemoeilijkt dat het analyseproces. Het is daarom belangrijk dat u bij uw data storage alvast rekening houdt met de te voeren analyses.  

Gebruik u de juiste software?

U dient dus de gegevens dermate te structureren zodat deze benaderbaar zijn voor Analytics software. Om de mogelijkheden binnen uw data maximaal te benutten, heeft u allereerst een plan nodig over wat en hoe u deze wilt analyseren. De keuze voor de software volgt daarna. Maar welke oplossing past het beste bij uw wensen? Dat is een lastige vraag gezien de honderden oplossingen op de markt.

De sleutel: combineer Big Data Storage met analytics software

Er is niet één beste optie voor iedere situatie: ieder softwarepakket heeft zijn voordelen voor specifieke uitdagingen. Deze hebben wij voor u uiteen gezet in whitepaper 'Haal waardevolle inzichten uit uw data'. Om u te helpen deze beslissing te nemen voorzien de experts van Tectrade u graag van advies. Wij brengen samen met u in kaart welke data u genereert en waar deze wordt opgeslagen. Dat doen we altijd met uw zakelijke doelstellingen in het achterhoofd. Door uw uitdagingen als focuspunt te gebruiken, weten we precies welke software u het beste van dienst kan zijn. Ook weten we precies welke storage-oplossing er nodig is om deze analyses optimaal te laten draaien.

We zorgen ervoor dat de benodigde gegevens voor de analyses direct ontsloten kunnen worden zodat u handige inzichten in uw processen krijgt. Of dat nu een nieuwe on-premise oplossing betreft, een update van uw huidige oplossing of een storage-omgeving in de cloud. Onze experts hebben jarenlange ervaring met dataopslag en kennen de uitdagingen die er op dit gebied spelen als geen ander.

Aan de slag!

Wilt u aan de slag met het ontsluiten van uw Big Data, maar weet u nog niet zo goed waar u moet beginnen? Download onze whitepaper of neem contact op met onze experts. We denken graag met u mee!

 

Reactie toevoegen