Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van TTNL
Storage
Tape vs Objectstorage

Grote hoeveelheden data archiveren?

Wat is de beste opslagmethode? De verschillen tussen object storage en LTO-tapes.

 

21 januari 2019
Door: TTNL, partner

Wat is de beste opslagmethode? De verschillen tussen object storage en LTO-tapes.

 

Al enige tijd is een explosieve datagroei aan de gang. Ieder jaar groeit het digitale universum met maar liefst 50 procent. Vooral in de media- en entertainmentwereld neemt de hoeveelheid data enorm toe, door het gebruik van grote formaten zoals 4K, 8K en 360/VR. Studio’s en omroeporganisaties vertrouwen doorgaans op traditionele LTO-tapesystemen (Lineair Tape-Open) als opslagmethode. Tapes zijn in veel gevallen een prima opslagmethode, maar lijken soms enige moeite te hebben met de snelle datagroei. Moderne, flexibele technologieën zoals object storage vormen een kosten-efficiënt alternatief.

De ontwikkeling van object storage
Vandaag de dag gebruikt ongeveer 49 procent van de organisaties tape-storage. Dit heeft enerzijds te maken met de gedachte dat LTO-tapes goedkoper zijn dan de alternatieven. Anderzijds heerst er terughoudendheid tegenover het updaten van legacy processen en IT-omgevingen.

Naast LTO-tapes zijn nieuwe technologieën ontwikkeld zoals object storage. Deze technologie onderscheidt zich als een extreem schaalbare, flexibele en kostenefficiënte oplossing. Door het archiveren van ‘objecten’ in een platte structuur en ze te voorzien van metadata, zorgt het voor oneindige schaalbaarheid, real-time zoekmogelijkheden, het binnen een handomdraai terughalen van bestanden en minimale beheerskosten.

Wist u bijvoorbeeld dat…

  • de schaalbaarheid van object storage cruciaal is bij het voldoen aan de groeiende vraag naar capaciteit;
  • de geïntegreerde databeveiligingsmogelijkheden van object storage downtime minimaliseren;
  • de kosten van tape-management een belangrijke rol spelen bij het berekenen van de totale TCO;
  • de rijke metadata die aan objecten wordt toegevoegd de zoekmogelijkheden verbetert en toekomstige AI-gerichte zoekfuncties mogelijk maakt?

Active Archive
Active Archive is dé object storage-oplossing. Hiermee kunnen grote hoeveelheden data afkomstig van diverse devices of endpoints zoals pc’s, smartphones maar bijvoorbeeld ook mediabestanden efficiënt en kosteneffectief worden opgeslagen en gearchiveerd. Het is gebaseerd op een zogeheten Vendor Neutral Archive en de data is altijd beschikbaar en zeer eenvoudig te vinden. Doordat u inzicht heeft in de data en de datastromen, is de data goed beveiligd en eenvoudig aan te passen in het geval van nieuwe wet- en regelgeving.

TCO Report: Tape vs. Object Storage
Wilt u meer te weten komen over de verschillen tussen object storage en LTO-tapes? Download dan het TCO Report: Tape vs. Object Storage.

U ontdekt onder andere:

  • hoe object storage zich verhoudt ten opzichte van LTO-tapes, als het om media-archieven en back-up gaat;
  • de resultaten van een gedetailleerde TCO-analyse van zowel de kapitaalkosten als de operationele kosten;
  • wat de bevindingen en ervaringen van een bekende Tv-show zijn, die onlangs de switch van tape naar object storage maakte.

Download het TCO Rapport ‘Tape vs. Object Storage’ nu gratis via Tectrade !

 

Reactie toevoegen