Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Tectrade
IT beheer
HPC

De kracht van High-performance computing (HPC)

Op welke onderdelen is HPC vooral waardevol?

21 maart 2019
Door: Tectrade , partner

Op welke onderdelen is HPC vooral waardevol?

Vroeger werd HPC vooral op universiteiten en in laboratoria toegepast, om bijvoorbeeld met behulp van supercomputers nieuwe medicijnen te ontdekken. Inmiddels is het ook voor andere branches toegankelijk. Het is onder andere van grote toegevoegde waarde in de mediabranche, bij het produceren van 3D-films waar veel compute power voor nodig is. En in de gas en olie industrie voor het uitvoeren van complexe berekeningen bij geotechnisch bodemonderzoek. Op welke onderdelen is HPC vooral waardevol?

De belangrijkste voordelen van HPC

Met HPC zijn voor veel organisaties interessante voordelen te behalen. Met name op het gebied van:

  • Snelheid

Wat met een reguliere computer dagen duurt, is met een HPC in enkele seconden te achterhalen. Dat komt omdat meerdere CPU’s aan elkaar geschakeld zijn, met een enorme hoeveelheid compute power als resultaat. Zo kunnen organisaties veel meer complexe calculaties op datasets uitvoeren.

  • Het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Een essentieel vraagstuk voor veel organisaties is: ‘Waar kunnen we processen optimaliseren en winsten behalen?’ Een logistiek bedrijf komt er met HPC sneller achter dat meer just-in-time-delivery (precies op tijd leveren) mogelijk is, waardoor minder voorraden nodig zijn. De supply chain wordt geoptimaliseerd en de concurrentiepositie verstevigd.

HPC

Lenovo HPC

Tectrade geeft u vanuit haar kennis en kunde op het gebied van datamanagement graag deskundig advies en laat uw organisatie met Lenovo HPC verder doorgroeien. Als Platinum Partner van Lenovo hebben Tectrade’s sales en pre-sales medewerkers specialistische kennis en ervaring met Lenovo’s meest geavanceerde producten en oplossingen.

Meer informatie over Lenovo HPC? Lees het in de brochure ‘Accelerate Your Business with HPC’, bel 0345-547040 of vul het contactformulier in.

Reactie toevoegen