Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van T-Systems Nederland
Netwerken
Léon Toet en Sake Algra

T-Mobile en T-Systems gaan samen digitalisering versnellen

Waar tot op heden IoT-projecten na de pilotfase vaak stranden, zorgen gebundelde en schaalbare diensten voor versnelling van digitalisering

29 mei 2019
Door: T-Systems Nederland , partner

Waar tot op heden IoT-projecten na de pilotfase vaak stranden, zorgen gebundelde en schaalbare diensten voor versnelling van digitalisering

Daarom hebben T-Mobile en ICT-dienstverlener T-Systems IoT-platformen, sensoren en connectiviteit gebundeld voor de zakelijke markt en steden in Nederland.

Deze geïntegreerde dienstverlening zorgt ervoor dat bedrijven en steden niet langer zelf losse componenten hoeven samen te stellen, wat data integratieproblemen voorkomt. De samenwerking heeft zich al bewezen bij de dienstverlening voor de slimme boiler van energieleverancier Eneco en een parkeeroplossing voor mindervaliden in een Nederlandse stad.

“Waarom zou ieder bedrijf of stad het wiel opnieuw uitvinden?” zegt Sake Algra, managing director van T-Systems Nederland. “Daarom heeft T-Systems een aantal IoT-oplossingen gestandaardiseerd, gecombineerd met sensoren en de connectiviteit van T-Mobile. Zo maken we het eenvoudiger voor bedrijven in Nederland om sneller te profiteren van de voordelen van IoT.” 

De gebundelde diensten richten zich onder andere op het verkrijgen van inzicht in locatie en status van goederen tijdens transport, het voorkomen van stilstaande machines op productielocaties en smart building solutions voor meer efficiency en comfort in gebouwen. Alle oplossingen verzamelen waardevolle data waarmee organisaties concrete acties kunnen nemen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en digitalisering te versnellen. 

Om te voorkomen dat klanten vooral vanuit technisch perspectief starten met IoT hebben de bedrijven workshops ontwikkeld om klanten te begeleiden met hackatons, design thinking en het opstellen van een business case. 

Beter voorbereid op 5G

“Met de gebundelde diensten en workshops helpen we klanten hun efficiency te verhogen of nieuwe business modellen te ontwikkelen,” zegt Léon Toet, directeur zakelijke markt van T-Mobile. “Door nu al te starten en ervaring op te doen met deze IoT oplossingen zijn bedrijven straks beter voorbereid op de komst van 5G.”

 Op de T-Mobile Themadag op 4 juni: ‘Ondernemen met 5G’ tonen T-Mobile en T-Systems de innovatieprojecten die ze samen met hun ecosysteem partners en klanten hebben gerealiseerd.

Reactie toevoegen