Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van T-Systems Nederland
Software-ontwikkeling
IoT bij ISS

ISS Facility services vertrouwt op IoT platform van T-Systems

Goed voor het klimaat: minder energieverbruik door gebouwen met IoT

9 april 2019
Door: T-Systems Nederland , partner

Goed voor het klimaat: minder energieverbruik door gebouwen met IoT

De Deense aanbieder van gebouwdiensten, ISS Facility Services, verbruikt niet meer energie dan nodig is met behulp van de op IoT gebaseerde Connected Things Hub van T-Systems. Het IoT-platform van de Deutsche Telekom dochter wordt daarmee de centrale besturing voor hun gebouwen wereldwijd. Dit is waar de data van 20.000 sensoren wordt gemeten, zoals kamertemperatuur en CO2-cijfers. Speciale software analyseert en visualiseert deze gegevens bijna in realtime. Hiermee kan ISS direct ingrijpen, wanneer limieten worden overschreden.
 
"We zijn enthousiast over de wereldwijde samenwerking met ISS. Onze Connected Things Hub helpt bij het digitaliseren van het beheer van gebouwen, wat de exploitatiekosten aanzienlijk verlaagt”, zegt Rami Avidan, verantwoordelijk voor de IoT business bij Deutsche Telekom.

"IoT-oplossingen worden steeds belangrijker. Met behulp daarvan kunnen we onze gebouwen wereldwijd controleren en efficiënter beheren", aldus Sam Lavers, Global Head of Digital Excellence & IoT bij ISS. "De samenwerking met T-Systems verbetert de kwaliteit van onze diensten. Onze klanten gaan hier ook van profiteren."

De Connected Things Hub biedt open, gestandaardiseerde interfaces en is zeer schaalbaar. De hub is eenvoudig te integreren in bestaande IT-systemen. Het complete IoT-pakket legt het ruimtegebruik en gebruikersgedrag vast en analyseert deze gegevens. Het creëert bijvoorbeeld transparantie wat betreft over- en onderbezetting van ruimtes. Op basis hiervan kunnen op gegevens gebaseerde beslissingen worden genomen voor een efficiënter beheer, bijvoorbeeld een nieuwe indeling van de ruimte of huuropties.

 

Reactie toevoegen