Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van T-Systems Nederland
Procesmanagement
Digitale Hannover Messe 2021 : wordt dat leuk? Ja, zeker!

Digitale Hannover Messe 2021 : wordt dat leuk? Ja, zeker!

Ervaringen uitwisselen met vakgenoten bij een biertje en een bratwurst

30 maart 2021
Door: T-Systems Nederland , partner

Ervaringen uitwisselen met vakgenoten bij een biertje en een bratwurst

De Hannover Messe heeft een enorme aantrekkingskracht op heel Europa. Ik kom er al sinds jaar en dag om nieuwe technologieën te ervaren, demo’s te bekijken en vakgenoten te ontmoeten. De Hannover Messe 2021 vindt vanwege de coronapandemie digitaal plaats. Dat lijkt haast onmogelijk, maar ik heb goede verwachtingen. Dit is waarom.

De Hannover Messe is immens groot. Je kunt er dagenlang rondlopen om alle stands te zien met indrukwekkende nieuwe technologische showcases, robotsystemen en zelfs complete demo-productiestraten. Het is een fijne open beurs, je loopt zo even ergens binnen voor een demonstratie of een praatje. Dat is precies wat ik het meeste zal missen dit jaar, ervaringen uitwisselen met vakgenoten bij een biertje en een bratwurst. Maar ook online heeft de Hannover Messe 2021 een mooi programma.

Hannover Messe 2021: korte, informatieve sessies

De digitale editie Hannover Messe 2021 is opgebouwd uit korte, informatieve online sessies. Weliswaar geen bier, bratwurst en gezelligheid, zoals op de fysieke beurs, maar dit geeft je wel de kans om heel gericht meer te zien. Hannover Messe bewijst ook in digitale vorm dat het dé beurs is om je te laten informeren en inspireren over digitalisering van de industrie. In mijn visie zijn er op de Hannover Messe 2021 drie thema’s die voor de industrie belangrijk zijn:

  • Verbetering van de operationele efficiency in manufacturing;
  • Kwaliteitsverbetering;
  • Optimalisatie van de supply chain.

Accelerate Digital Now – Future of Manufacturing

Vanuit T-Systems zijn we ook volop aanwezig op Hannover Messe 2021. We geven zeven inspirerende online sessies met als thema ‘Accelerate Digital Now – Future of Manufacturing’. Deze drie sessies mag je wat mij betreft echt niet missen:

  • Create a resilient supply chain with Supply Chain Control Tower’ gaat over volledige data transparantie en data integratie verkrijgen over de volledige supply chain.
  • Innovative Use Cases based on Edge’ gaat over o.a. kwaliteitsmonitoring in het complete proces en autonome logistiek gebruikmakend van Edge Cloud en een snel 5G Campus Netwerk.
  • Out of the box AI – cost reduction and quality increase as a service’ gaat over AI Solution Factory, waarbij o.a. predictive maintenance, predictive stock en inline quality meten (bijvoorbeeld door verspilling en uitval in je fabriek reduceren) aan de orde komen.

Fysiek van gedachten wisselen in ons innovatiecentrum

Zoals ik eerder al zei, is de ervaring van het ontmoeten van vakgenoten bij een biertje en een bratwurst onvervangbaar. Daarom organiseren we – zodra de omstandigheden het toelaten – een afterparty van Hannover Messe 2021 in ons innovatiecentrum in Utrecht. Ik geef je ter inspiratie graag een rondleiding. In ons innovatiecentrum in Utrecht staan namelijk meer dan 25 use cases opgesteld op het gebied van digitale innovatie. Dat scheelt een ritje naar Hannover.

Schrijf je hier in voor de afterparty.

Je gratis ticket namens T-Systems voor Hannover Messe claim je hier.

Reactie toevoegen