Loopbaan

Dit is een bijdrage van Sentia
Carriere
Veranika Isakova

Vrouw in IT: Veranika Isakova

"Ik ben echt trots als ik zie dat de sprekers en presentatoren op AWS-evenementen vaak vrouwen zijn"

27 juli 2020
Door: Sentia, partner

"Ik ben echt trots als ik zie dat de sprekers en presentatoren op AWS-evenementen vaak vrouwen zijn"

Wat is je functietitel?
Junior Cloud Systems Engineer 

Hoe ben je in deze positie terechtgekomen?  

Ik woonde in Wit-Rusland en werkte daar als accountant in de financiële sector. Toen ik naar Nederland verhuisde heb ik geprobeerd om hier een vergelijkbare baan te vinden, dat is – gelukkig! - niet gelukt. Ik heb toen besloten om in de IT-sector aan de slag te gaan, omdat dit vakgebied mij altijd heeft geboeid en er een grote vraag is naar IT-specialisten. Ik vond een geweldige Codaisseur-cursus in Amsterdam, waar je binnen 9 intensieve weken alles leert over programmeren en klaargestoomd wordt voor een baan als ontwikkelaar. Na het afronden van deze cursus zag ik een vacature bij Sentia die mij veel mogelijkheden bood om het geleerde in de praktijk te brengen en mezelf te specialiseren in AWS en cloud development in het algemeen.  

Wat is het leukste aan je werk?  

Mijn huidige baan bij Sentia heeft me laten zien dat ik echte passie en het verlangen kan voelen om nieuwe dingen te leren. Ik vind het prettig dat mijn werkdag niet vooraf al helemaal vastligt, zoals in mijn vorige beroep. Elke dag heb je iets nieuws te doen en kun je jezelf in verschillende richtingen ontwikkelen. Cloud development is een zeer dynamische wereld, dus het snel en efficiënt leren van nieuwe dingen is gewoon noodzakelijk. Ik was ook verbaasd dat, ondanks het feit dat ik nieuw ben in deze wereld, het bedrijf erg betrokken is bij mijn zelfontwikkeling. Iedereen binnen mijn team was erg vriendelijk en wilde graag helpen. Ik vind het ook leuk dat er veel flexibiliteit is in ons werk: je kunt je dag beginnen in een van de Sentia kantoren, of thuiswerken als dat handiger is.  

Wat merk je als vrouw van ICT als mannenwereld?

In Wit-Rusland kiezen niet veel vrouwen voor een baan in de IT. Deze sector zit vol met mannen en in mijn land wordt gedacht dat dat geen goede omgeving is voor een vrouw. Ook voor mij was het in het begin wennen om in een team te werken waar de meeste collega's mannen zijn. Maar ik ben er heel snel aan gewend geraakt en nu geniet ik van dit soort gemixte teamopstellingen. Ik vind het erg leuk dat mijn mannelijke collega's mij gewoon als een gelijkwaardig persoon beschouwen, zonder dat ze me bonuspunten geven voor het feit dat ik een vrouw ben. Het viel me op dat ook in Nederland nog steeds maar weinig vrouwen hebben gekozen voor een ontwikkelaarsfunctie, maar volgens mij verandert dat redelijk snel.  

Hoe denk je dat we meer vrouwen kunnen laten kiezen voor een technische carrière?

Ik ben echt trots als ik zie dat de sprekers en presentatoren op AWS-evenementen vaak vrouwen zijn. Het inspireert mij persoonlijk en ik hoop dat het ook andere vrouwen inspireert. Dus eigenlijk moeten vrouwen zelf andere vrouwen aanmoedigen door hun successen en prestaties te delen. Natuurlijk moeten zij ook zonder angst de uitdagingen en eventuele gender-gerelateerde problemen kunnen delen.  

Daarnaast denk ik dat het belangrijk is dat bedrijven op de juiste manier reclame maken voor technische functies, dus het moet aantrekkelijker klinken voor vrouwen. Het is bijvoorbeeld onderzocht dat mannen naar een functie solliciteren wanneer zij zich met de helft van de functie-eisen kunnen identificeren. Voor vrouwen is dat anders: zij solliciteren pas als ze zich herkennen in bijna 100% van de functie. Het zou geweldig zijn als je kunt voorkomen dat er ‘mannelijk-georiënteerde' omschrijvingen in zo’n vacature staan. Denk bijvoorbeeld aan het weglaten van sterke woorden, competenties en karaktereigenschappen waar mannen eerder geneigd zijn zich in te herkennen dan vrouwen. 

Reactie toevoegen