Management

Dit is een bijdrage van Sentia
Cloud
cloud benchmark

Sentia Cloud Benchmark 2020

Welke impact heeft de nieuwe realiteit op het (cloud)landschap nu, en in de toekomst? 

6 juli 2020
Door: Sentia, partner

Welke impact heeft de nieuwe realiteit op het (cloud)landschap nu, en in de toekomst? 

Veel organisaties maken dit jaar een versnelde digitale transformatie door. In de afgelopen weken is pijnlijk duidelijk geworden hoezeer organisaties voor de continuïteit afhankelijk zijn van hun IT-omgeving en van bedrijfskritische applicaties. Voor zowel de omzet als de productiviteit van haar medewerkers vormen digitale platformen het hart van de organisatie. Organisaties worstelen plotseling met vragen zoals ‘kan ons platform een verdubbeling van het aantal bezoekers aan?’ en ‘kunnen mijn medewerkers wel veilig op afstand werken?’.

Organisaties worden geconfronteerd met uitdagingen waar ze aan het begin van het jaar geen rekening mee hadden gehouden. Denk aan een onverwacht grote druk op de beschikbaarheid en performance van applicaties, een sterk toenemende vraag vanuit de business en het op zeer korte termijn moeten creëren van veilige thuiswerkplekken. Ook is het waarschijnlijk dat reeds toegewezen IT-budgetten onderhevig zijn (geweest) aan veranderingen en dat de IT-agenda er voor de komende tijd anders uitziet dan voorzien.

Het is duidelijk dat de nieuwe realiteit grote impact heeft op het IT-landschap van organisaties, nu en in de nabije toekomst. Een toenemende afhankelijkheid van digitale platformen maakt flexibiliteit van de IT-infrastructuur belangrijker. Steeds meer organisaties denken er dan ook over na om delen van applicaties en processen – of zelfs hun gehele infrastructuur – naar de (public) cloud te brengen. 

In hoeverre is de public cloud een geschikt alternatief voor de bestaande infrastructuur om de digitale transformatie te versnellen? En zijn organisaties bereid de stap naar de public cloud te maken om nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, en welke risico’s gaan hier volgens hen mee gepaard? Belangrijke vragen die in deze tijd vragen om antwoorden.

Met de Cloud Benchmark 2020 wil Sentia, partner van AG Connect, al deze vragen beantwoorden en inzicht geven in de mate waarin de IT en/of cloud strategie van organisaties de afgelopen weken is veranderd en wat de consequenties zijn op zowel de korte als de (middel)langere termijn.

Doe hier mee aan de Sentia Cloud Benchmark 2020 en maak kans op 1 van de 5 Amazon-waardebonnen van €50!

Reactie toevoegen