Beheer

Dit is een bijdrage van Schneider Electric
Datamanagement
schneider

Smartdc garandeert uptime

Dankzij powerhouse van Schneider Electric garandeert Smartdc uptime en gameplezier.

12 december 2018
Door: Schneider Electric, partner

Dankzij powerhouse van Schneider Electric garandeert Smartdc uptime en gameplezier.

In het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle fabriek huist Smartdc, het grootste datacenter van de regio Rotterdam. Voor Smartdc is één ding het belangrijkste: uptime van het datacenter. Om die continuïteit te garanderen en de voortgaande groei te faciliteren realiseerde Schneider Electric een powerhouse dat tegelijkertijd ook een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

Downtime is geen optie
“Continuïteit, betrouwbaarheid, dát is wat wij onze klanten bieden”, zegt oprichter en managing director Richard Boogaard. “De schade is niet te meten als wij ook maar een paar minuten platliggen. Als de systemen die in ons datacenter gehost worden niet meer werken, gaan er direct miljoenen verloren. Juist omdat bij Smartdc de meest populaire multiplayer games ter wereld gehost worden is continuïteit essentieel, want gamingbedrijven stellen de allerhoogste eisen. Wanneer je een schietspel speelt, moet je immers razendsnel kunnen reageren. Van die hoge standaard profiteren ál onze klanten.”

Omdat de stroomvoorziening een vitale functie heeft voor het functioneren van het datacenter, is Smartdc op zoek gegaan naar een totaalleverancier. Vanwege de complexiteit van het project was het onderbrengen van het projectmanagement bij deze leverancier ook een sterke wens. Dit om de implementatietijd zo kort mogelijk te houden en de risico’s voor de beschikbaarheid van de datacenteractiviteiten te minimaliseren.

Bekijk hier de volledige casestudy met de details over de uitdagingen en de oplossing. Of klik hier om de video te bekijken.

Reactie toevoegen