Beheer

Dit is een bijdrage van Schneider Electric
Carriere
Ingrid de Bresser

Jong talent is de sleutel tot een duurzame toekomst

Ingrid de Bresser, VP HR Schneider Electric Nederland en Inside Sales Representative Jordi Erken aan het woord.

4 oktober 2018
Door: Schneider Electric, partner

Ingrid de Bresser, VP HR Schneider Electric Nederland en Inside Sales Representative Jordi Erken aan het woord.

Hoe dragen zij iedere dag op hun eigen manier bij aan een duurzame toekomst?  En wat is nodig om samen deze toekomst te creëren?

Samen duurzamer en eerlijker
Sinds vijf jaar is de Bresser verantwoordelijk voor de HR van Schneider Electric Nederland. Op het kantoor in Hoofddorp werken ruim 350 mensen, in heel Nederland ligt dat getal rond de 800. Om uitvoering te geven aan de missie van een duurzame wereld én een eerlijke energieverdeling wereldwijd, wil de Bresser talenten aantrekken die zich blijvend kunnen ontwikkelen.

Schneider Electric
Schneider Electric is specialist op het gebied van energiemanagement en automatisering. Deze speler van wereldformaat werkt met 160.000 werknemers in ruim 100 landen aan de digitale transformatie van energiebeheer. Waar dit voorheen werd geregeld door losse componenten, biedt het door Schneider recent gelanceerde EcoStruxure een open platform waar gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën hun (IoT) data verzamelen, analyseren en monitoren. Deze totaaloplossing zorgt dat processen die veel energie kosten op de meest veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame wijze worden ingericht. Op deze manier werkt Schneider, samen met tal van ondernemingen en partners, voortdurend aan een duurzame wereld.

“Er is een groeiende vraag naar energie, maar tegelijkertijd zie je dat we dingen anders moeten gaan doen om ook in de toekomst aan deze behoefte te kunnen blijven voldoen. Met onze oplossingen leveren we daar in verschillende marktsegmenten en industrieën een continue bijdrage aan.” - Ingrid de Bresser, VP HR Schneider Electric Nederland

Wij geloven in mensen
Uitdagingen waar onze klanten vandaag de dag mee te maken krijgen zijn vaak niet met één product opgelost. De product push zoals we deze kennen maakt daarom in toenemende mate voor de verkoop van end-to-end oplossingen, met EcoStruxure als Scheider Electric’s paradepaardje. “Ik luister naar de uitdagingen van mijn klanten op het gebied van duurzaam ondernemen en denk mee over mogelijke oplossingen. Vaak komt het antwoord dan vanzelf, omdat we elkaar begrijpen”, aldus Erken. Dit betekent ook dat technische gesprekken op een later moment worden gevoerd. Welke consequenties dat heeft voor het werven van personeel? “In-depth tech kennis is geen vereiste meer om succesvol te zijn bij een tech bedrijf”, aldus de Bresser. “In plaats daarvan is affiniteit hebben met techniek en de bedrijfskritische processen van onze klanten of het segment waarin zij opereren begrijpen essentieel om succesvol te zijn. Daarnaast is persoonlijkheid belangrijk; ben jij een scherpe gesprekspartner, oplossingsgericht in een veranderende context en staat de klant voor jou centraal, dan kun je bij ons zo aan de slag.”

Millennials
In een wereld die verandert, weet Schneider Electric als geen ander dat denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen essentieel is. Waar vandaag veel gesproken wordt over job-hoppende millennials, zegt de Bresser: “Gebaseerd op mijn ervaring kan ik dit niet beamen, wel  denk ik dat jonge mensen creatief uitgedaagd worden en op zoek zijn naar een plek waar ze kunnen groeien in hun ontwikkeling. Deze plek zijn wij graag. Jonge medewerkers brengen een andere dynamiek in de organisatie, hun ‘digital’ mindset is voor ons een essentiële competentie in de digitale transformatie.”

Schneider Electric gelooft niet in vaste carrièrepaden, in plaats daarvan ligt de focus op wat jij graag wilt doen. Erken heeft dit eerstehands ervaren: “In mijn gesprek bij Schneider Electric gaf ik aan dat ik wil werken waar de oplossing wordt uitgerold. Ik wil zien hoe wij bijdragen aan een duurzamere wereld. Hierop werd enthousiast gereageerd en een paar weken later zat ik hier. Op de plek die bij mij past.”

Duurzaam ondernemen begint bij jezelf
Voordat Erken zich fulltime stortte op energiemanagement volgde hij een traineeship. Schneider Electric kende hij destijds nog niet, maar het inzetten van technologie om inzichten te verkrijgen en je prestatie te verbeteren is hem niet vreemd. Inmiddels houdt Erken zich bezig met projecten als Secure Power (noodstroomvoorzieningen), het dagelijks contact met klanten en samen met het team interne processen nog efficiënter inrichten.

“Schneider Electric geeft je de vrijheid, en het vertrouwen, om zelf aan de slag te gaan. Dit stimuleert innovatie en het nemen van verantwoordelijkheid. Begrijpen waarom je doet wat je doet en met welk resultaat is de essentie van duurzaam ondernemen, en dat begint bij jezelf.” - Jordi Erken, Inside Sales Representative

War for Talent
Op dit moment is er een zogenaamde War for Talent gaande. Daar komt bij dat Schneider Electric bij het grotere publiek relatief onbekend is. Om toch de beste talenten aan te trekken moet je volgens de Bresser slim en creatief zijn. Daarom is Schneider Electric traineeships gestart, samenwerkingen aangegaan met hogescholen en universiteiten en is gekozen voor strategisch recruitment met partijen die thuis zijn in de jongerenmarkt en kunnen bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid.

Succes is lef hebben
Bij Schneider Electric staan een aantal waarden centraal, denk aan gelijkheid, diversiteit, gezondheid en vertrouwen. Aan deze waarden wordt niet alleen vormgegeven door opleidingen of het Well Being programma dat zich richt op emotioneel en fysiek welzijn, maar ook in de manier waarop jonge talenten hier kunnen excelleren. Om een voorbeeld te geven, legt de Bresser uit waarom ‘taking risks on people’ staat voor de kansen die Schneider Electric jonge talenten biedt.

“Als je iedereen in de basis gelijkstelt, betekent dat ook dat je mensen gelijke kansen moet geven. We zijn dapper als het gaat om het laten doorgroeien van jong talent naar senior posities in de organisatie. We take risk on people. Het is zonde als jonge talenten aan de onderkant van een organisatie blijven hangen. Wij zeggen dan, ga het maar doen! En dat heeft te maken met gelijkheid, groei, vertrouwen.”  - de Bresser

Reactie toevoegen