Management

Dit is een bijdrage van SAS
Carriere
Voor welke uitdagingen staat Heere Blokhuis Managing Director bij SAS

Voor welke uitdagingen staat Managing Director Heere Blokhuis?

'Verandering is de enige constante'

16 juli 2021
Door: SAS , partner

'Verandering is de enige constante'

Steeds meer bedrijven veranderen in een tech-bedrijf. Is het leiden van een tech-bedrijf anders dan bij een ander soort organisatie? Heere Blokhuis, Managing Director bij SAS, vertelt hoe het is om een IT-organisatie en de mensen daarin te managen.

Hoe ziet in een paar woorden jouw dag als Managing Director bij een technologiebedrijf eruit?

Mijn dag is normaal gesproken rond 6:30 – 6:45 uit de veren, de kids op weg helpen naar school, hond uitlaten, kop koffie met krantje en rond 8:15 – 8:30 achter de laptop voor een dag met meetings, afwisselend met klanten, collega’s en partners.

Hoe ben je ooit in de IT terecht gekomen?

Na mijn studie was het geld even op en moest ik aan de slag. Een vriend wees mij op een traineeprogramma van het bedrijf waar hij werkte. Zo ben ik bij Centric terecht gekomen en is mijn loopbaan in de IT gestart. In 2009 ben ik als Sales Manager bij SAS begonnen waar ik diverse sales managementfuncties heb vervuld. Eind 2019 ben ik benoemd tot Managing Director voor SAS Benelux.

Wat maakt deze rol uitdagend / tegen welke uitdagingen loop je aan?

Verandering is de enige constante! Daarom is het belangrijk om “scherp” te blijven en die veranderingen te blijven zien. En om jezelf en de organisatie doorlopend te laten meebewegen zonder de “rode draad” uit het oog te verliezen. Het is zo “gemakkelijk” en comfortabel om hetzelfde te blijven doen, maar daarmee kun je geen duurzaam succesvolle organisatie neerzetten. De uitdaging is dan ook om jezelf te blijven prikkelen, vooral in tijden waar zaken voor de wind gaan.

In hoeverre speelt ICT binnen jouw organisatie een bedrijfskritische rol?

Zonder IT kunnen wij geen software ontwikkelen, verkopen en leveren….en dat is wel onze core business. Dus IT is voor ons zeer kritisch. SAS helpt bedrijven nog meer bedrijfswaarde te halen uit hun investeringen in analytics en Artificial Intelligence (AI). We zijn continu aan het innoveren om te zorgen dat onze klanten over de nieuwste AI en geavanceerde analytics-technieken beschikken. Zo bieden we meer en meer software aan vanuit de SAS Cloud. Daarmee is onze IT niet alleen kritisch voor onze eigen organisatie, maar ook bedrijfskritisch en cruciaal voor onze klanten.

Heb je ook overwogen om bij een eindgebruiker te gaan werken (waarom niet)?  

Ik heb daar eigenlijk nooit bewust over nagedacht c.q. een keuze gemaakt, maar ben wel altijd nieuwsgierig geweest over hoe het aan de “andere kant van de tafel” is. Je maakt daar uiteraard een voorstelling van, maar om het echt te weten zal ik ooit nog eens aan de andere kant van de tafel moeten gaan zitten.

Hoe is het om dicht bij het vuur te zitten en altijd up-to-date te moeten zijn over ontwikkelingen in de IT?

Het is geweldig om onderdeel te zijn van de allergrootste ontwikkelingen in het huidige ICT landschap. De versnelling die ik de afgelopen jaren heb gezien is fascinerend. En ook de impact die technologie op de maatschappij heeft. Hoe gaaf is het om later aan mijn kleinkinderen te vertellen dat opa aan de wieg heeft gestaan van de adoptie van AI.

Gebruiken jullie de oplossingen die aan klanten worden geleverd ook zelf binnen jullie eigen organisatie?

Eat your own dogfood. Jazeker wij maken gebruik van onze eigen software voor het sturen van onze interne organisatie, van inzichten tot voorspellingen. Ook gebruiken we onze customer intelligence software om onze eigen klanten beter te kunnen bedienen.

Welke technologische ontwikkeling heeft grote invloed gehad op je loopbaan?

Ik heb het voorrecht gehad al te werken in de wereld van AI voordat dit mainstream werd, dus de grootste invloed is toch wel acceleratie van de adoptie van AI in de afgelopen 5 jaar. Plots werk ik in een industrie die in de spotlight staat en de daarbij behorende aandacht.

Wat wil je meegeven aan andere manager directors?

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent; it is the one most adaptable to change.” Ooit geschreven door Darwin en nu meer ‘waar’ dan ooit. Zorg ervoor dat je een cultuur creëert waarin mensen nieuwsgierig blijven en openstaan voor nieuwe prikkels, en deze ook doorvertalen in verandering (of vernieuwing) in de organisatie en als professional waardoor je ook op langere termijn je bestaansrecht kunt behouden. Ik geloof bijvoorbeeld heel sterk dat nieuwsgierigheid echt een randvoorwaarde is om een digitale transformatie te laten slagen, en we weten inmiddels allemaal dat dit echt noodzakelijk is om als bedrijf op langere termijn ook succesvol te zijn.

Reactie toevoegen