Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van SAS
Artificial Intelligence
sas-dnalab-summercamp

SAS Summercamp broedplaats voor innovatie

Vier dagen lang werken aan complexe vraagstukken

20 september 2022
Door: SAS , partner

Vier dagen lang werken aan complexe vraagstukken

Nieuwsgierig, gepassioneerd, accountable en authentiek, met deze woorden viel de sfeer rondom het SAS-kantoor in Huizen tijdens het SAS D[N]A Lab Summercamp 2022 goed te omschrijven. Van 16 tot en met 19 augustus werd het landgoed Oud Bussem omgetoverd tot een waar Summercamp, inclusief camping.

Tijdens deze vier dagen lange ‘deephack’ draaiden de hersencellen van de in totaal 63 deelnemers overuren. Startups en innovatieteams konden samen met SAS partners, consultants en data science experts aan de slag met hun data en analytics uitdagingen, om zo hun innovaties naar een hoger niveau te tillen. Deze eerste editie van het SAS Summercamp bleek een broedplaats voor creatieve oplossingen, langgekoesterde doorbraken en mooie samenwerkingen. 

Vier dagen lang werken aan complexe vraagstukken

Wat als een klein idee begon, groeide al snel uit tot een volwaardig evenement. Het initiële idee was om één startup een aantal dagen uit te nodigen om op het SAS-kantoor te komen werken aan een analytics gerelateerd probleem waar zij mee kampten. Enkele maanden later kregen 11 teams vier dagen lang de mogelijkheid om met SAS Viya software te werken aan hun meest complexe vraagstukken. In de vroege ochtenden en late avonden leerden de deelnemers elkaar beter kennen tijdens diverse activiteiten; van yoga en zwemmen tot wandelen, fietsen en gamen. De deelnemers overnachtten in tenten op het landgoed, waardoor zij echt even aan de dagelijkse routine konden ontsnappen.

“Door je een aantal dagen helemaal op te sluiten, volledig ontzorgd te worden en samen gefocust en zonder afleiding te werken aan complexe materie, hebben de teams veel meer kunnen doen dan zij in eerste instantie voor mogelijk hielden. Deze vier dagen hebben meer teweeggebracht dan reguliere workshops”, vertelt Arthur de Crook, Director SAS D[N]A Lab en bedenker van het SAS Summercamp. De bijzonder positieve energie zorgde voor doorbraken in problemen waar de startups al een tijd mee worstelden. Door gezamenlijk te eten en sociale activiteiten te doen werd er bij de teams onderling veel kennis uitgewisseld die leidde tot nieuwe inzichten. “Tijdens de lunch gebeurde het bijvoorbeeld dat iemand opving waar één van de andere teams mee worstelden en hier een oplossing voor wist. Dat was het bijzondere aan het SAS Summercamp; door zoveel verschillende mensen met verschillende expertises bij elkaar te zetten, kwamen er oplossingen die we vantevoren niet hadden verwacht”, vervolgt De Crook.

Een win-win situatie

Het SAS Summercamp bood daarnaast een uitgelezen kans om kennis te maken met SAS Viya software. De teams mochten vier dagen lang gebruikmaken van de nieuwste analytics oplossingen en hebben kunnen ervaren hoe effectief de software voor hen is. Daarnaast heeft SAS zelf ook met een team van SAS-consultants kunnen werken aan productverbetering. Edwin Peters, Director Customer Advisory SAS Benelux vertelt “Wij hadden een aantal projecten geformuleerd om onze kennis op bepaalde vlakken op een hoger niveau te krijgen. Tijdens het Summercamp hebben we enorme stappen gezet op het gebied van bijvoorbeeld ESP (Event Stream Processing) software die we bij klanten kunnen inzetten, een echte win-win situatie”.

Een van de deelnemers was DNV, een onafhankelijke energiedeskundige en business assurance dienstverlener. Het team van het wereldwijd opererende bedrijf kreeg vier dagen de tijd om zich volledig in de SAS-software te verdiepen. Ze kwamen erachter dat de dataset, die ze speciaal voor het Summercamp hadden geselecteerd om de risico's in een elektriciteitsnet te bepalen, niet optimaal was ingericht. Nadat ze anderhalve dag hadden besteed aan het reorganiseren van de beschikbare data, hadden ze in no-time hun eerste analytics model gemaakt en kregen ze representaties te zien die ze nog niet eerder hadden gezien. Dr. Gerard Cliteur, Senior Principal Consultant bij DNV, gaf toe dat hij aanvankelijk nogal sceptisch stond tegenover Machine Learning, maar de resultaten bleken zeer bruikbaar en veelbelovend te zijn. Kortom, hij was 'bekeerd'. Op dag vier werd ook een feedback loop ontwikkeld om de onderliggende DNV business rules te verfijnen met nieuwe data en de SAS modellen.

Syntho, de startup waar het allemaal mee begon, had ook een mooie uitdaging, namelijk het ontwikkelen van tijdreeksen. Syntho ontwikkelt software voor het genereren van synthetische data met AI en biedt daarmee een oplossing voor veel organisaties die met zeer privacygevoelige data werken en daarom echte data niet zomaar kunnen en mogen gebruiken.  Wanneer de te synthetiseren data uit meerdere tabellen met tijdreeksen bestaat wordt het complex. Als voorbeeld van een tijdreeks: als je elk uur de bloeddruk van een patiënt meet, dan heb je heel veel data door de tijd heen en dus een tijdsafhankelijkheid. Tijdens het Summercamp heeft Syntho samen met SAS-experts een assessment gedaan op een dergelijke complexe database. Voor een goede assessment zijn uitdagende analyses vereist. Hiervoor is SAS Viya software gebruikt in combinatie met de kennis en ervaring van data en analytics experts van SAS.

Ook startup Krill heeft flinke stappen gemaakt tijdens het Summercamp. Calvin Terpstra, oprichter en CEO bij Krill, heeft geen achtergrond als data scientist, maar zag de noodzaak zich daar nu wel in te gaan verdiepen. Naast hardware ontwikkelen zij software voor de robots die Krill inzet bij het meten van de waterkwaliteit van bijvoorbeeld de gemeente Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Met behulp van een soort van robotbootjes voorzien van sensoren en meetapparatuur monitoren en meten ze de waterkwaliteit, zonder dat samples eerst naar het laboratorium moeten. Hierdoor is informatie als de temperatuur, zuurtegraad en hoeveelheid opgeloste zuurstof in het water direct beschikbaar, waardoor betere en snellere beslissingen gemaakt kunnen worden om het water zo schoon mogelijk te houden. Door mee te doen aan het Summercamp heeft Terpstra meer inzicht in de analytics modellen die gebruikt kunnen worden voor het representeren van de metingen en hoe hij met behulp van deze modellen tot nieuwe inzichten en bruikbare conclusies kan komen.

Wintereditie

Na vier dagen hard werken werden op vrijdagmiddag alle vorderingen gepresenteerd op het fraaie landgoed Oud Bussem. Deelnemers waren dusdanig enthousiast dat één van hen al heeft gevraagd of er ook een wintereditie van het evenement komt. De kracht van dit concept is vooral dat je even helemaal weg bent van je normale werkzaamheden en je je volledig kunt concentreren op je werk, plus de interactie met de andere deelnemers en SAS-experts. Het SAS Summercamp was voor de deelnemers een ware hub voor innovatie en ze verlieten het SAS-terrein dan ook met veel kennis en volop energie! Het leek wel een ‘working holiday’.

Reactie toevoegen