Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van SAS
Artificial Intelligence
hackathon

Hackathons stimuleren nieuwsgierigheid en innovatie

Teams krijgen de mogelijkheid te experimenteren met de analytics, AI, cloud en open source technologie.

15 november 2022
Door: SAS , partner

Teams krijgen de mogelijkheid te experimenteren met de analytics, AI, cloud en open source technologie.

Hackathons zijn voor SAS een stimulans voor innovatie, omdat ze deelnemende teams de mogelijkheid bieden te experimenteren met de nieuwste analytics, AI, cloud en open source technologie. Het competitie-element van een hackathon maakt het spannend, de samenwerking prikkelt de nieuwsgierigheid en deelnemen geeft veel energie.

Hackathons passen naadloos in de cultuur van SAS, zegt Remco den Heijer, directeur Benelux van SAS. “Het begint bij de nieuwsgierigheid om echt iets te doorgronden, een combinatie van technologie en data. En de passie die erbij komt kijken is evident. Een andere kernwaarde van SAS is authenticiteit. Mensen zijn tijdens een hackathon heel erg zichzelf, authentiek. Dat is mooi om te zien.”

Analytics is volgens Den Heijer vaak droge materie. “Met onze wereldwijde hackathon en recent met het eerste SAS Summercamp, een 4-daagse deephack, brengen we analytics tot leven. Het draait om het vinden van softwareoplossingen voor maatschappelijke en zakelijke uitdagingen. Het is heel gaaf om de innovaties en nieuwe ideeën te zien die hieruit voortkomen. Ook de energie die erbij vrijkomt is geweldig.” 

Iets heel nieuws oppakken
Colin Nugteren, medeoprichter van Notilyze, aanbieder van Analytics-as-a-Service, heeft al drie jaar op rij meegedaan aan de wereldwijde SAS Hackathon. Notilyze is al voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, afgelopen hackathon met een oplossing voor CO2-reductie in de voedselindustrie. Nugteren: “We merkten dat het echt bij ons past om in een speciale setting een bijzonder project op te pakken en er meer energie in te steken dan een gemiddeld ‘proof of concept’. Het is een mooie kans om iets nieuws te proberen en je vast te bijten in iets wat je nog niet eerder hebt gedaan. De eerste keer dat we aan de SAS Hackathon meededen, ging om het herkennen van objecten in satellietbeelden, in ons geval vluchtelingenkampen in Nigeria. Dat was geheel nieuw voor ons.”

Om mee te doen aan een hackathon heb je een gemotiveerd en divers team (qua gender, rollen en expertise) nodig. De businesskant kan daarbij niet ontbreken. Verder heb je een goed idee nodig en een dataset om mee te werken. Vooraf kreeg het team toegang tot de SAS Viya software omgeving en konden ze gebruikmaken van de nieuwste analytics, AI, cloud en open source-technologie. Elk team krijgt vanuit SAS een coach toegewezen voor begeleiding en training voor en tijdens de hackathon.

Tool voor teambuilding
“Het is een mooie manier voor medewerkers om nieuwe ideeën en projecten te ontwikkelen”, zegt Nugteren. “Het is een heel andere aanpak dan iemand een training of cursus laten doen. Je doet met elkaar een heel leuk project waarvan het de bedoeling is dat het echt iets bijdraagt. De laatste hackathon die we hebben gedaan, draaide om energiebesparing met streaming data. Het werkt heel erg als teambuilding om je samen met een klant ergens in te verdiepen. En de klant profiteert ervan omdat er nieuwe ideeën komen of een product verder wordt ontwikkeld. Wat de SAS-hackathon voor mij onderscheidend maakt, is dat je een maand de tijd hebt. Daardoor is het minder ‘hack’ en meer leren. Als je ergens tegenaan loopt, kun je de tijd nemen om het op te lossen in plaats van snel een workaround te verzinnen.”

Een hackathon is volgens Nugteren ook goed voor de interne cultuur. “Het helpt medewerkers betrokken te houden en zich in de nieuwste software en technologieën te verdiepen. Collega’s verdiepen zich ook kruislings in elkaars werk en dat geeft nieuwe ideeën. Er moet aan het eind van de SAS Hackathon ook een video worden gemaakt over wat je hebt gebouwd en hoe het precies werkt. Zo hoor je van elkaars projecten en maak je zichtbaar aan andere collega’s waar je mee bezig bent.” Den Heijer vult aan dat een hackathon een mooi instrument is om daadwerkelijke ‘use cases’ mee te testen en te zien of ze nut hebben binnen of buiten jouw organisatie of niet. Ze vormen ook een manier om een andere kijk op je medewerkers te krijgen. Je kan mensen van je bedrijf aan een hackathon laten deelnemen om bij te leren en hun carrière vorm te geven. De hoeveelheid aspecten waar de innovatie op van toepassing is, is echt enorm.”

Innovatie voedt het ecosysteem
Precies die kruisbestuiving leidt tot innovatie, zegt Den Heijer. “Innovatie is een middel om tot nieuwe inzichten en verbetering te komen, en geen doel op zich. Het motiveert vervolgens bestaande en nieuwe medewerkers, die trots zijn dat ze die dingen kunnen doen. Het is voeding voor ons hele ecosysteem van klanten en partners.” Nugteren vult aan dat het ecosysteem inderdaad cruciaal is. “Mensen zien de potentie van AI voor het oplossen van bepaalde vraagstukken. Dat werkt als een continu vliegwiel van klanten en medewerkers die met SAS werken. Bijvoorbeeld tijdens het recente SAS Summercamp of tijdens een hackathon waar ze enthousiast worden.”

Den Heijer: “Je weet niet wat je niet weet. Tijdens een hackathon kunnen we dingen te weten komen die we daarvoor niet wisten, bijvoorbeeld over toepassingsgebieden waar iets te halen is. Neem de enorme hoeveelheden openbaar beschikbare data bij overheden, waar meer mee gedaan kan worden. Je kunt via een hackathon de daadwerkelijke impact van investeringen bekijken. Soms weten bedrijven zelf ook niet welke inzichten ze allemaal uit hun data kunnen halen. De hackathon is een perfecte manier om kennis te maken met de nieuwste software-oplossingen en innovaties een stap verder te brengen.”

Lees meer over de winnende teams en innovatieve oplossingen van de afgelopen SAS Hackathon.

Geïnteresseerd in de SAS Hackathon 2023? De inschrijving opent in november.

 

Reactie toevoegen