Development

Dit is een bijdrage van Rubicon
Apps
Meet the team: het RubiGames-team van Rubicon

Meet the team: het RubiGames-team van Rubicon

'Lol maken staat voorop. Iedereen kan waarde toevoegen aan ons eindproduct'

22 februari 2022
Door: Rubicon, partner

'Lol maken staat voorop. Iedereen kan waarde toevoegen aan ons eindproduct'

De arbeidsmarkt is nergens zo krap als die voor IT’ers. En hoewel een dik salaris en een vette leasebak fijn zijn, vinden IT’ers de sfeer binnen hun bedrijf en team minstens zo belangrijk blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect. Binnen Rubicon Cloud Advisor heeft een multidisciplinair team techneuten zich verenigd om naast ieders gespecialiseerde klantwerk een eigen gameplatform te ontwikkelen, gebruikmakend van het Microsoft platform. Hierover spraken wij René Baams, Cloud Solution Architect en Game enthusiast bij Rubicon.

Wat voor een team zijn jullie?

Binnen Rubicon hebben we een intern gameplatform ontwikkeld; ‘The RubiGames’. Collega’s kunnen samen en binnen een afgeschermde omgeving qua techniek, bouwen aan het platform en het tegelijkertijd zelf als eindgebruiker gebruiken. Binnen deze omgeving verzamelen we data die we koppelen aan een zelfgemaakt leaderboard met scorelijsten. Dat zorgt voor fanatieke competities tussen verschillende collega’s. Ook worden speciale toernooien georganiseerd. Een populair event onder de RubiGamers zijn de ‘Half Life 2’ competities bijvoorbeeld.

Wie werken er in dit team?

Het team bestaat hoofdzakelijk uit front-end, back-end en full-stack ontwikkelaars, cloud engineers en specialisten op het gebied van data.

Wat doen jullie precies?

Tijdens de coronapandemie misten we het onderlinge contact. Zo ontstond het idee om een door veel van ons gedeelde hobby – gamen  –  op een iets inhoudelijkere manier aan te pakken waardoor onze gedeelde passie Microsoft-techniek en onze voorliefde voor gamen samenkwamen. Het idee is dus compleet intern geboren. Iedereen die meedoet vindt het in de eerste plaats vooral heel gaaf.

Wie is waarvoor verantwoordelijk binnen het team? 

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het succes en hebben geen tijdsdruk van buitenaf. Wel komen we iedere week (meestal online) bij elkaar om het enthousiasme en de voortgang erin te houden. Tijdens deze meetings bepalen we welke nieuwe features we willen toevoegen aan het platform.

Op welke manier werken jullie samen?

Collega’s pakken dan vanuit hun eigen specialisme of interesse items op uit de backlog. We passen dus zoveel mogelijk ‘de wetten’ van de Agile en Scrum methode toe, maar het blijft natuurlijk wel gek wanneer je ook zelf de eindgebruiker bent.

Gebruiken jullie bepaalde apps om samenwerking makkelijker te maken?

Net als voor klantwerk, gebruiken we voor het bouwen van het RubiGames platform veel Microsoft tooling. Met name Azure DevOps voor het aanmaken van een backlog en de sprintplanning en het beheren van de code en het geautomatiseerd uitrollen daarvan naar de cloud.  Voor het beheren en installeren van alle games inclusief licenties maken we gebruik van het Steam platform. Vanuit ons eigen gaming platform hebben we ook een integratie gemaakt met Steam, zodat iedere gamer een eigen Steam-profiel kan koppelen voor het ophalen van meetgegevens die worden gepushet op ons Leaderboard.

Wat maakt jullie team bijzonder?

Lol maken staat voorop. Iedereen kan waarde toevoegen aan ons eindproduct. Daarom hebben we alleen maar mensen in ons team die houden van gamen en op welke manier dan ook kunnen bijdragen. Voor sommigen is dat door met een idee te komen of een vraag te stellen, de ander weet hoe hij/zij het kan realiseren. Het feit dat dit kan samen met collega’s vind ik extra bijzonder. Het stelt je in staat om technologie die je dagelijks gebruikt op een andere manier in te zetten. En voor sommigen is het ook de ideale mogelijkheid om zich verder te verdiepen in een andere skillset.

Hebben jullie nog mensen nodig binnen jullie team?

Op 29 maart a.s. organiseren we ons volgende interne RubiGames event, wellicht zien we jou daar?

Waarom zou iemand in jullie team willen werken?

Werken bij Rubicon betekent dat je je kunt verdiepen in domeinen die je leuk vindt, met ervaren gelijkgestemden! Je kunt werken met de nieuwste technieken en daar hoort ook een gezonde dosis fun bij.

Reactie toevoegen