Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Redwood
IT beheer
Ontmasker de werkelijke kosten van verouderde automatisering

Ontmasker de werkelijke kosten van verouderde automatisering

Slechts 8 procent van de IT-leiders denkt een uniforme aanpak voor automatisering te hebben

23 oktober 2020
Door: Redwood, partner

Slechts 8 procent van de IT-leiders denkt een uniforme aanpak voor automatisering te hebben

Onderzoek van analist EMA heeft aangetoond dat slechts 8 procent van de IT-leiders gelooft dat ze een uniforme aanpak voor automatisering hebben¹. De uitdaging voor meer dan 90 procent van de IT-leiders is dus hoe je tot een uniforme aanpak voor automatisering komt.

Bij de meeste organisaties worden de IT-kernprocessen, die de bedrijfsvoering ondersteunen, geautomatiseerd met behulp van een combinatie van meerdere veelal verouderde Workload Automation (WLA) en scheduling tools. Uit onderzoek blijk dat deze gemiddeld zo’n 24 jaar oud zijn². Deze legacy tools werken over het algemeen in losstaande technologische silo’s. In deze snel veranderende wereld van zakelijke IT is dat een probleem. De meeste organisaties gaan dit probleem te lijf door hun automatiseringseilanden met elkaar te verbinden door middel van handmatige overdrachten en inspanningen. Dat is ook een probleem.

Het uiteindelijke doel van automatisering is om mensen te ontlasten. Als de automatiseringstools zelf daadwerkelijk meer werk en complexiteit creëren voor mensen die dit moeten beheren dan laten ze hun mensen in de steek. Zoek de hoofdoorzaak van deze automatiseringsproblemen - en los deze op.

Tijd voor verandering

De recente veranderingen op het gebied van digitale transformatie zorgen voor uitdagingen zoals:

  • Transformationele investeringen die nodig zijn om te gedijen maar bovenal als bedrijf te groeien
  • Mensen zijn niet langer nodig als schakels in de keten – daarvoor zijn ze te waardevol
  • De veerkracht van het proces en de operationele capaciteit moeten worden verbeterd terwijl de kosten omlaag moeten

De beste moderne WLA-oplossing ondersteunt alle drie deze punten door de handmatige inspanningen te elimineren die ooit nodig waren om taken op te zetten, te beheren en te voltooien wanneer ze in silo's werden geautomatiseerd. Dit geeft de vereiste slagkracht die een organisatie nodig heeft en een veel strategischer en kosten-effectiever gebruik van middelen.

In het e-book "Wat zijn de werkelijke kosten van verouderde automatisering?" leest u hoe. Bekijk hoe organisaties betrouwbare ROI-modellen kunnen inzetten om hun gewenste niveau van automatisering te bepalen en meet dat aan de hand van hoe de processen nu worden uitgevoerd. Ontdek hoe u de huidige menselijke kosten van onsamenhangende en vaak verouderde automatiseringstools kunt berekenen en ontdek hoeveel je als organisatie kan besparen. Door dit in kaart te brengen is het mogelijk om tot een uniforme aanpak voor automatisering te komen!

 

¹ EMA “Data-Driven Automation: A Vision for the Modern CIO” by Dan Twing (2020)
² EMA “Modernize to Digitize” by Dan Twing (2019)
Reactie toevoegen