Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Redwood
Cloud
redwood automation

6 IT-trends voor 2021

Automatisering is dé trend!

 

22 februari 2021
Door: Redwood, partner

Automatisering is dé trend!

 

Veel bedrijven maken de balans op na bijna een jaar van grotendeels thuiswerken, online vergaderen en virtuele evenementen. Als gevolg van de aarzelende digitalisering staan er nog steeds veel bedrijven onder druk. Inflexibele en ontoereikende automatisering heeft hun problemen verergerd. Geen wonder dus dat automatisering een belangrijke trend is dit jaar. Redwood signaleert zes belangrijke automatiseringstrends.

Trend #1 De focus van IT verschuift naar customer experience

De zakelijke wereld is ingrijpend veranderd aangezien klanten meer mogelijkheden hebben gekregen wat, waar en hoe ze aankopen doen. Klanten zijn ook blootgesteld aan de operationele en procesfouten van hun leveranciers. IT zal naast de operationele KPI's starten met het monitoren van meer klantendata om de impact op de dienstverlening en de klantervaring te begrijpen.

Automatisering verbindt processen en systemen om de afhankelijkheid van handmatige tussenkomst en overdracht voor services te verwijderen.

Organiseer daarom processen end-to-end binnen één enkel automatiseringssysteem - vooral de processen die van invloed zijn op klanten - en maak gebruik van voorspellende SLA om problemen te signaleren voordat ze zich daadwerkelijk voordoen.

Trend #2 Kostenbesparing is nog steeds een prioriteit

Ongeacht de toenemende druk op organisaties om meer betrouwbare en betere klantervaringen te leveren en daarnaast de noodzakelijke investeringen voor digitale transformatie, zal kostenverlaging de belangrijkste drijfveer voor IT-initiatieven blijven. Budgetten worden niet verhoogd en worden wellicht zelfs verlaagd dit jaar.

Hoe IT-afdelingen hiermee om moeten gaan? Consolideer de diverse automateriseringstools ten gunste van een modern automatiseringsplatform met brede integratieondersteuning voor applicaties en Web Services, hybride cloud-ondersteuning en een kostenbesparend SaaS-leveringsmodel.

Trend #3 Heroriëntatie van processen om vaardigheden te benutten

Met de toegenomen behoefte om strategische doelen voor transformatie en klantervaring te ondersteunen en te stimuleren is het noodzakelijk dat medewerkers minder tijd besteden aan "brandjes blussen" en meer tijd aan innovatie.

Automatisering moet benut worden om waardevolle medewerkers te behoeden voor vervelende herhalende handmatige taken. Wat geautomatiseerd kan worden, moet ook geautomatiseerd worden. Ter ondersteuning van de technische transformatie zal het personeelsbestand op dezelfde manier worden getransformeerd, waarbij de vaardigheden en kennis op het gebied van automatisering door de hele IT-organisatie worden uitgebreid.

Zorg er dan ook voor dat uw automatiseringsplatform "low-code" ontwikkelingsfuncties biedt die uw minder ervaren personeel meer mogelijkheden bieden, zoals het ‘drag-and-drop’ van procesbewerkingen, pre-built templates en wizards.

Trend #4 Een risico van terugkeer naar "business as usual"

Toen werknemers massaal remote gingen werken afgelopen jaar, kwamen bestaande processen aan het licht die inefficiënt waren of op zichzelf stonden en voor continuïteit afhankelijk waren van menselijke tussenkomst. In veel gevallen hadden deze inefficiënties en ronduit gebroken processen een negatieve invloed op de klantervaring. Het risico bestaat dat naarmate de omstandigheden verbeteren en vaccins meer terugkeer naar het werk op kantoor mogelijk maken, deze lessen terzijde worden geschoven. Als dat gebeurt, blijven die inefficiënte workflows bestaan ​​en zullen de problemen zich in de toekomst opnieuw voordoen. Organisaties die niet profiteren van wat ze hebben ontdekt, missen kansen voor efficiëntie en verbeterde klantervaring.

Het is dus van belang een oplossing te vinden die de inefficiënties en storingen in processen aanpakt om het aanpassingsvermogen in de toekomst en dagelijkse activiteiten te verbeteren. Als uw huidige automatiseringstools de uitdaging niet aankunnen, ga dan op zoek: migreren kost minder moeite, risico en tijd dan vaak wordt gedacht.

Trend #5 Digitale transformatie: versnelde urgentie, bredere reikwijdte

De prioriteit en tijdlijnen voor digitale transformatie zullen aanzienlijk toenemen. Door remote te gaan werken, bleek hoeveel voordeel er kan worden behaald via gedistribueerde en cloud-platforms.

Er is nu meer ambitie en een beter begrip dat de potentiële efficiëntie en terugverdientijd van de transformatie veel groter kunnen zijn. Dit zal echter waarschijnlijk de reikwijdte van initiatieven vergroten.

We verwachten dat de “startdatum” voor transformatieprojecten naar voren schuift en de “einddatum” later wordt. Een vroege acceptatie van automatiseringssystemen en -processen ter ondersteuning van de transformatie staat zal de sleutel zijn tot succes en het behalen van mijlpalen.

Begin dus op tijd met het plannen van automatisering en zorg ervoor dat IT-teams toegang hebben tot een modern automatiseringsplatform dat hybride omgevingen ondersteunt om een ​​naadloze transformatie met een lager risico te garanderen.

Trend #6 Veerkracht, betrouwbaarheid en security worden kernwaarden

Bedrijfscontinuïteit, betrouwbaarheid en security van de systemen en processen zullen essentiële aandachtsgebieden zijn, en zullen worden beschouwd als niet-onderhandelbare, fundamentele "tafelbelangen" voor de werking en levering van diensten. Automatisering zal een kritische overweging zijn, vooral in wat van oudsher operationele silo's waren, en zal eerder in de ontwikkelingscyclus worden gepland.

Betrek tijdig het automatiseringsteam en neem de processen onder de loep met een DevOps-aanpak.

Identificeer en dicht de hiaten in processen zodat ze worden geautomatiseerd en bewaak ze via één systeem. Profiteer van de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van SaaS voor uw automatiseringsplatform.

Met welke van deze 6 trends gaat u dit jaar aan de slag in uw organisatie?

Reactie toevoegen