Management

Dit is een bijdrage van Rackspace
Cloud
17-5-server-room-data-center

Rackspace breidt cloud-native services uit om de waarde van de publieke cloud te vergroten

Cloud native services ondersteunen ondernemingen die veel data beheren. 

18 maart 2020
Door: Rackspace, partner

Cloud native services ondersteunen ondernemingen die veel data beheren. 

Rackspace breidt zijn eigen cloud portfolio uit zodat klanten volledig kunnen profiteren van de voordelen van de publieke cloud. Cloud-native services bieden bijna grenzeloze en on-demand rekenkracht, en ondersteunen daarbij ondernemingen die grote hoeveelheden data beheren en moderne applicaties nodig hebben. De aanvullende cloud-native services die worden geïntroduceerd zijn: 

Een uitbreiding van het Rackspace Kubernetes-as-a-Service aanbod 
Het gebruik van container-based platformen breidt zich uit. Gartner voorspelt dat: “tegen 2022 meer dan 75 procent van de wereldwijde organisaties container-based platformen zullen hebben. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van minder dan 30 procent vandaag de dag.” De overgang naar een modern raamwerk is echter een complexe onderneming. Zo is het moeilijk om technisch talent op te leiden en te behouden dat de containeromgeving kan bouwen, beheren en voortdurend evalueren en optimaliseren.  

Rackspace breidt zijn Kubernetes-as-a-Service (KaaS) naar behoren uit om klanten te ondersteunen bij het uitstippelen van hun container strategie, het bouwen van container-based toepassingen en bij de overgang naar het continue beheer van deze platformen. KaaS met OpenStack Private Cloud levert ook de vereiste laaS-diensten en -infrastructuur die klanten nodig hebben om leverancier- en cloud lock-in te voorkomen. Ook ondersteunt het klanten wanneer zij containers en KaaS toepassen als hulpmiddel om het implementeren van cloud diensten te versnellen.  

Cloud Native Security Services 
Rackspace introduceert Managed Security Services voor cloud omgevingen. Hiermee biedt Rackspace een adviesdienst aan die 24 uur per dag toezicht houdt op en snel herstel biedt bij beveiligingsrisico’s in cloud omgevingen. Dit gebeurt door gecertificeerde beveiligingsexperts in het wereldwijde Rackspace Security Operations Centre (SOC) 

Bedreigingen en waarschuwingen worden via alerts rechtstreeks opgehaald uit ingebouwde beveiligingscomponenten in de publieke cloud platformen van klanten en doorgegeven aan SIEM van het Rackspace SOC. Door uitgebreide analyses worden bedreigingen in de publieke cloud vastgesteld en is het Rackspace team bedreigingen altijd een stap voor.   

Daarnaast heeft Rackspace zijn krachten gebundeld met Alert Logic om SMB- en middelgrote Amazon Website Services (AWS)- klanten te helpen met het verbeteren van hun beveiliging met een AWS Security Review-programma.  

Rackspace, ondersteunt door Alert Logic’s SaaS-gebaseerde Managed Detection and Response (MDR) oplossing, biedt klanten een advies dat inzicht geeft in de beveiliging van hun cloud omgeving. Rackspace is de eerste AWS Premier Consulting Partner met een verzameling van aan Cloud Native Security-diensten en-functies om klanten te ondersteunen. Als AWS Premier Consulting Partner nemen Rackspace veiligheidsexperts hun bevindingen met de klant door en werken daarbij een op maat gemaakt plan uit om voortdurende bescherming te garanderen. 

Een uitbreiding van het Service Blocks portfolio 
Rackspace Service Blocks is het modulaire clouddienstenportfolio dat bestaat uit afgebakende, aanpasbare diensten op basis van een flexibel consumptiemodel. Door een recente uitbreiding van het Service Blocks-portfolio stelt Rackspace klanten in staat om innovaties bij te houden en te profiteren van nieuwe diensten en functies zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), Internet of Things (IoT) en serverless computing. 

De recent beschikbare Service Blocks omvatten:  

  • Hybride Transformatie met VMware Cloud op AWS – Een samenwerking van managed en professional services die is ontworpen om klanten te voorzien van de tools en expertise die nodig zijn om een soepele overgang te maken naar de hybride cloud met VMware Cloud op AWS. 

  • Modernisering van gegevens – Deze configuratie helpt klanten bij het stroomlijnen van analytische processen, het blootleggen van tekortkomingen in processen om betere data driven beslissingen mogelijk te maken en hun klanten te voorzien van nauwkeurige en tijdige gegevens. 

 

Reactie toevoegen