Loopbaan

Dit is een bijdrage van Rackspace
Carriere
professional services team Rackspace

Meet the team: Het Professional Services team van Rackspace

Dit techteam proeft regelmatig gerechten uit verschillende keukens

17 april 2020
Door: Rackspace, partner

Dit techteam proeft regelmatig gerechten uit verschillende keukens

De arbeidsmarkt is nergens zo krap als die voor IT’ers. En hoewel een dik salaris en een vette leasebak fijn zijn, vinden IT’ers de sfeer binnen hun bedrijf en team minstens zo belangrijk, blijkt elke keer uit de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect. Het Professional Services team van Rackspace vertelt waarom het juist in hun team zo fijn werken is.

Wat voor een team zijn jullie?

Professional Services is een internationaal team dat snel groeit binnen Rackspace, een grote wereldwijde tech speler. Deze afdeling levert diensten die ervoor zorgen dat organisaties wendbaarder en ‘sneller’ zijn.

Wie werken er in dit team?

De Professional Services organisatie in EMEA bestaat uit zo’n 80 mensen verdeeld over 5 teams in 4 locaties: London, Amsterdam, München en Dubai. Het team in Amsterdam is gestart in september 2018 en bestaat nu uit zo’n 12 mensen en groeit nog steeds door.

Wat doen jullie precies?

Moderne, concurrerende bedrijven geven prioriteit aan het vermogen om meer dingen te kunnen met meer snelheid maar minder risico. Experts van Rackspace helpen klanten over de hele wereld om dit te kunnen doen. Professional Services helpt klanten met de adoptie van public cloud platformen als AWS, Azure en GCP te migreren naar de verschillende platformen.  

Binnen Professional Services hebben we verschillende teams die zich bezighouden met alle facetten van die adoptie, zoals het opzetten van de juiste organisatiestructuur en governance, de inrichting van de nieuwe servicemanagementprocessen en het vastleggen van en opstellen van de nieuwe IT (cloud) architectuur. Kortom: het ontwerpen en leveren van aanpassingen die echte bedrijfswaarde creëren.

Wie is waarvoor verantwoordelijk binnen het team?

In Nederland bestaat het team uit verschillende consultants die onderdeel zijn van de eigen teams die binnen EMEA werken aan verschillende projecten voor onze klanten. Natuurlijk werkt niet iedereen tegelijkertijd aan projecten voor dezelfde klanten of voor klanten in Nederland. De manager van het Professional Services architecture & engineering team ook in Nederland.

Op welke manier werken jullie samen?

Binnen de verschillende projecten heeft iedereen zijn eigen projectstructuur. Ons team heeft regelmatig korte bijeenkomsten om elkaar te updaten over de verschillende projecten. Het is belangrijk om complexe opdrachten met elkaar te bespreken, daar groei je als afdeling van.

Gebruiken jullie bepaalde apps om samenwerking makkelijker te maken?

Zeker! Veel van het werk dat we doen voor onze klanten is op afstand. Daarnaast zijn er ook veel verschillende teams gedistribueerd. In deze digitale samenleving is een soepele samenwerking op afstand een must!

Wat maakt jullie team bijzonder?

We zijn zeer internationaal georiënteerd, wat ook wel blijkt uit het feit dat we binnen ons team mensen uit Nederland, Zuid-Afrika, Servië, Oekraïne, en Griekenland hebben. Dit is ook een pluspunt voor de lunch waarbij we regelmatig verschillende keukens proeven.

Hebben jullie nog mensen nodig binnen jullie team?

Absoluut, we hebben verschillende rollen open voor zowel technische als niet-technische functies, zoals cloud architecten en engineers, maar ook project- en programmamanagers.

Waarom zou iemand in jullie team willen werken?

Rackspace in Nederland, en zeker ons Professional Services team, voelt als een startup binnen een grotere organisatie. We helpen klanten met het bouwen van en migreren naar de modernste cloudplatfomen. Wie zich verder wil ontwikkelen als multi-cloud expert is bij ons aan het juiste adres.

Door: Wilco Noordermeer – Senior Manager Consulting architecture and engineering

Reactie toevoegen