Management

Dit is een bijdrage van Progress
Analytics
Architectuur van data connectiviteit met hybrid data pipeline van Progress

Maak het klanten makkelijk om data uit uw SaaS-systemen te zien

Zo maak je het klanten makkelijk om data uit uw SaaS-systemen te zien.

10 oktober 2022
Door: Progress, partner

Zo maak je het klanten makkelijk om data uit uw SaaS-systemen te zien.

Geef klanten rechtstreeks toegang tot hun gehoste data uit uw SaaS-oplossing voor inzichten in hun favoriete indeling.

Toen SQL de norm werd voor het bevragen van gestructureerde gegevens, boden de ODBC- en JDBC-standaarden een manier om tools die SQL spreken te koppelen aan een onbeperkte reeks gegevensbronnen. Het maakte het gemakkelijk om tools zoals Excel, PowerBI of Tableau te gebruiken om met deze data bronnen te werken en inzicht en mooie visualisaties te maken. Als uw analyse-tool SQL "sprak", kon u verbinding maken met uw data met een door de leverancier geleverd programma.

En toen kwamen SaaS en REST, waardoor dit model voor eenvoudige analyse werd doorbroken. Nu zijn uw klanten vaak gebonden aan het gebruik van het dashboard dat uw gehoste oplossing biedt, waardoor uw klanten worden beperkt in wat ze met hun gegevens kunnen doen. U kunt weliswaar REST API's aanbieden, maar dit vereist dat uw klanten code schrijven om de tools van hun keuze te verbinden met de gegevens die ze nodig hebben.

Wat als u, als SaaS-provider, het uw klanten gemakkelijk zou kunnen maken om zonder code verbinding te maken met de gegevens die zij nodig hebben, met behulp van een veilige datapoort die ODBC-, JDBC- en zelfs op standaarden gebaseerde OData-toegang biedt? O.a. Progress DataDirect Hybrid Data Pipeline lost dit probleem op door een veilig platform te bieden voor het delen van gegevens in de SaaS-omgeving met klanten met behulp van veilige HTTPS, gecentraliseerde authenticatie, throttling en logging. Zij vragen niet langer om gegevensextracten en CSV's, maar kunnen nu de benodigde informatie in real-time opvragen.

Dus je vraagt ​​je waarschijnlijk af: "Wat is OData"? Ik noem het graag SQL over REST, omdat het een REST API-standaard is die speciaal is ontworpen voor gegevenstoegang en query's. Microsoft bracht het in 2007 uit en sindsdien is OData-ondersteuning te vinden in populaire tools zoals PowerBI, Tableau en Excel. Het beste is dat, aangezien het op REST is gebaseerd, er geen stuurprogramma hoeft te worden gedistribueerd. Dit maakt het gebruiksvriendelijk, veilig en snel te implementeren met Hybrid Data Pipeline.

Progress DataDirect Hybrid Data Pipeline wordt in uw SaaS-omgeving geïnstalleerd als een zeer beschikbare datagateway, die rechtstreeks verbinding maakt met uw databases of REST API's. U beheert de authenticatie naar deze databronnen met onze multi-tenant oplossing en kunt de SQL die wordt uitgegeven controleren op gebruikers- en gegevensbronniveau. Als u deze OData-ondersteuning gebruikt, kunt u zelfs de gedeelde tabellen en kolommen per gebruiker beperken op basis van de gegevensbronconfiguratie in Hybrid Data Pipeline.

Dit alles betekent dat u uw klanten niet langer hoeft te vertellen dat ze een speciale tool nodig hebben om toegang te krijgen tot hun gehoste gegevens. Ze hoeven geen tijd te besteden aan het coderen met uw REST API, maar hebben direct toegang tot de onbewerkte gegevens die ze nodig hebben om de inzichten die ze nodig hebben uit uw SaaS-oplossing te krijgen in de meest handige en vertrouwde indeling.

Meer info: https://www.progress.com/connectors/cloud-data-integration

 

Reactie toevoegen