Management

Dit is een bijdrage van Progress
Analytics
Whitepaper Ethical Decisioning beschrijft hoe je als organisatie komt tot veilige, snelle, eerlijke beslissingen

Ethische besluitvorming - Haal de vooroordelen uit Big Data

Ethical Decisioning beschrijft hoe je als organisatie komt to veilige, snelle, eerlijke besluitvorming

1 juni 2022
Door: Progress, partner

Ethical Decisioning beschrijft hoe je als organisatie komt to veilige, snelle, eerlijke besluitvorming

Vooringenomenheid kan op verschillende manieren in algoritmen infiltreren, aangezien AI/ML-systemen leren conclusies te trekken op basis van data die vooringenomen menselijke beslissingen kunnen bevatten of historische onevenwichtigheden weerspiegelen. Maar hoe haal je die vooringenomenheid uit big data te weren om zo beslissingen te beschermen die rechtstreeks impact hebben op het leven van burgers en klanten.

Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) zijn steeds belangrijker geworden in het nemen van geautomatiseerde beslissingen.  Maar er schuilt een gevaar in die genomen beslissingen als er niemand aanwezig is om de keuzes van het algoritme te controleren. Chief Analytics Officers, Chief Risk Officers, en Data Analisten moeten zich daarom steeds meer met deze risico's bezighouden.

Gezien het belang van AI/ML in veel bedrijven, kan een beleidsgestuurde aanpak het gevaar van vooringenomenheid in big data verminderen. Bedrijven moeten beslissingen automatiseren, maar ze moeten ook kunnen uitleggen en bijsturen hoe de beslissingen op elkaar inwerken.

Het whitepaper: Ethical Decisioning beschrijft hoe je als organisatie komt to veilige, snelle, eerlijke besluitvorming

Download het hier gratis https://www.progress.com/papers/ethical-decisioning

 

 

 

1
Reacties
Reactie toevoegen