Management

Dit is een bijdrage van Progress
IT beheer
 virtuele serverbewaking

Best practices voor virtuele serverbewaking

Virtualisatie kan IT-infrastructuren vereenvoudigen, efficiënter maken en tegelijkertijd de kosten verlagen

 

29 oktober 2020
Door: Progress, partner

Virtualisatie kan IT-infrastructuren vereenvoudigen, efficiënter maken en tegelijkertijd de kosten verlagen

 

Uw volledige IT-infrastructuur moet voortdurend worden herzien om de gezondheid van uw virtuele omgeving te waarborgen. Hier zijn enkele best practices die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw virtuele omgeving stabiel en betrouwbaar blijft.

Bedrijven van alle soorten en maten kunnen profiteren van virtualisatie. Virtualisatie kan IT-infrastructuren vereenvoudigen, ze efficiënter maken en tegelijkertijd de kosten verlagen. Virtuele servers zijn ook een van de meest kritieke elementen van de datacenters van vandaag. IT-beheerders kunnen applicaties sneller implementeren, verwerkingskracht efficiënter gebruiken en de virtuele servers gebruiken om de beschikbaarheid en prestaties te verbeteren.

U zult waarschijnlijk een toename van virtuele servers in uw onderneming zien wanneer deze een aanzienlijke groei doormaakt. Als u al een effectief monitoringbeleid en best practices heeft, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw virtualisatieslag haalt.

Het is echter geen sinecure om ervoor te zorgen dat de virtuele servers naar behoren werken. De meest voorkomende uitdaging bij het bewaken van een virtuele omgeving is ervoor te zorgen dat u voldoende zichtbaarheid heeft. De monitoringtools die u gebruikt, moeten de zichtbaarheid bieden die nodig is om uw prestaties te monitoren en te optimaliseren.

Waarom is het zo belangrijk om uw virtuele machines opeen goede manier te bewaken? Gevirtualiseerde omgevingen hebben meer beveiligingsrisico's dan fysieke omgevingen. Het consolideren van applicaties op één fysieke server levert slechts één storingspunt op dat alleen de server en zijn netwerkverbinding beïnvloedt. Daarentegen zullen alle applicaties die zich op een gevirtualiseerde omgeving bevinden, worden beïnvloed als de virtualisatie host crasht of als de netwerkverbinding vertraagt ​​of verbroken wordt.

Uw volledige IT-infrastructuur moet voortdurend worden herzien om de gezondheid van uw virtuele omgeving te waarborgen. Hier zijn enkele best practices die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw virtuele omgeving stabiel en betrouwbaar blijft.

Stel een prestatie baseline vast

Maak er een prioriteit van om baselines te creëren wanneer alle aspecten van de virtuele omgeving naar behoren werken. Dit kan ook van toepassing zijn op fysieke servers. Het hebben van een prestatie baseline met een juiste set metrische gegevens zal u niet alleen helpen het gebruik van bronnen te begrijpen, maar het betekent ook dat u iets te vergelijken heeft wanneer zich complicaties voordoen.

Maak gebruik van automatisering

Door automatisering te gebruiken om virtuele machines te bewaken en te beheren, kunt u tijd besparen en kunnen u en uw team uw aandacht en tijd richten op IT-problemen die belangrijker zijn. Geautomatiseerde taken kunnen bestaan ​​uit het opnieuw opstarten of resetten van VM's of het stand-by zetten van VM's.

Behandel de monitoring van virtueel en niet-virtueel verkeer op dezelfde manier

Hetzelfde belang dat wordt gehecht aan het monitoren van niet-virtueel verkeer, moet ook worden gehecht aan virtueel verkeer. Voorkomen dat de monitoring van virtuele hosts wordt gedeprioriteerd alleen omdat u denkt dat ze veiliger zijn dan fysieke hosts. Door zowel extern als intern verkeer naar uw virtuele machines bij te houden, kunt u bepalen welke machines extra bronnen nodig hebben en welke machines efficienter werken als ze stand-alone of fysiek draaien.

Wees genereus met hardwarebronnen voor fysieke hostserver

De fysieke hostserver moet voldoende bronnen hebben om de configuratie van virtuele gastservers te upgraden en om die virtuele servers te laten functioneren zoals ze zouden moeten. Deze bronnen omvatten voldoende opslagruimte, CPU en geheugen voor virtuele machines om hun services uit te voeren. De exacte configuratie hangt af van de functionaliteit en vereisten van de virtuele machines. De fysieke hostservers moeten ook in staat zijn om bronnen te distribueren of te herdistribueren waar dat nodig is.

Realiseer je dat de voordelen van virtualisatie kunnen worden geëlimineerd door zombie-VM's

De vele voordelen die virtualisatie kan bieden, kunnen worden belemmerd door de VM-wildgroei die wordt veroorzaakt door zombie-VM's of virtuele machines die inactief zijn geworden, vergeten opgeruimd te worden wanneer ze niet nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn aangemaakt. De wildgroei aan VM's kan de prestaties van alle virtuele servers in uw infrastructuur belemmeren door door te gaan met het consumeren van resources zonder dat dit noodzakelijk is.

Om het optimale uit uw monitoringinspanningen te halen, controleert u regelmatig de infrastructuur maps van uw datacenter en verwijdert u de virtuele zombiemachines wanneer ze worden gevonden.

Gebruik de juiste VM-monitoringtool

Sommige bedrijven aarzelen misschien om in dergelijke tools te investeren omdat er native tools bij de hypervisor zijn geleverd, of ze veronderstellen dat de tools die worden gebruikt voor het monitoren van fysieke servers ook voldoende zijn voor virtuele servers. Er zijn echter veel mogelijkheden die de juiste virtualisatiespecifieke tool kan bieden die niet worden geboden door native tools of tools die specifiek zijn ontworpen voor fysieke servers.

Monitoring software bedoeld voor fysieke servers kan geen geautomatiseerde VM-implementatie uitvoeren en is ook niet in staat om VM's te maken. Een groot voordeel van VM-monitoringtools ten opzichte van native features is dat ze een betere schaalbaarheid kunnen bieden. Systeemeigen tools kunnen ook geen onderhoudsschema's definiëren of op template gebaseerde VM-implementaties bieden.

Hoewel u een gevirtualiseerde omgeving kunt gebruiken zonder het gebruik van VM-bewakingssoftware, kunt u hierdoor niet volledig profiteren van uw virtualisatie-infrastructuur.

Het monitoren van virtuele servers is niet eenvoudig. De verschillende voordelen die ze bieden, kunnen leiden tot schaalbaarheidsproblemen als ze niet goed worden gecontroleerd en beheerd. Er zijn echter monitoringtools voor virtualisatie beschikbaar die een groot deel van de zware werklast kunnen verlichten.

 

WhatsUp Gold biedt volledig inzicht in de status en prestaties van applicaties, netwerkapparaten en servers in de cloud of on-premises.
Download de gratis proefversie.

Reactie toevoegen