Management

Dit is een bijdrage van Progress
Security
encrypted dataverkeer

66% kan schadelijk SSL-verkeer niet detecteren

Risico's encrypted dataverkeer moet je aanpakken.

11 april 2022
Door: Progress, partner

Risico's encrypted dataverkeer moet je aanpakken.

Encrypted dataverkeer is naar schatting verantwoordelijk voor bijna de helft van de cyberaanvallen, en dat terwijl 2/3 van de organisaties schadelijk SSL-verkeer niet kan detecteren. De steeds veranderende en niet aflatende stroom cyberaanvallen en hacks via netwerken vragen wel om een adequate reactie.

Ironisch genoeg creëerde encryptie als beveiligingsmaatregel een grijze zone van verkeer met een onbeperkte ruimte voor hackers om hun aanvallen te verbergen. En omdat het volume van versleuteld verkeer jaar na jaar groeit, is het cruciaal dat security professionals alles doen om hun data en activa veilig te houden.

Toch kan 2/3 van de organisaties schadelijk SSL-verkeer nog niet detecteren. De steeds veranderende en niet aflatende stroom cyberaanvallen via netwerken die wordt gemaskeerd door versleuteling vraagt om een adequate reactie.

In Engelstalig whitepaper : "Encrypted Traffic Analysis : The data privacy-preserving way to regain visibility into encrypted communication" (Analyse van versleuteld verkeer: dé manier om zichtbaarheid op communicatie terug te krijgen zonder dat dataprivacy in het geding komt, lees je hoe je om kan gaan met deze cyberbedreigingen.

Ontdek:

  • hoe analyse van versleuteld verkeer werkt
  • de voordelen die encrypted traffic analysis biedt
  • voorbeelden uit de praktijk en gebruikssituaties
  • welke actie je kunt ondernemen

DOWNLOAD WHITEPAPER

Het whitepaper is geschreven door experts van Flowmon. Progress Flowmon stelt bedrijven in staat  hun computernetwerken te kunnen vertrouwen. Via de krachtige netwerk monitoringtechnologie en lean-forward gedragsanalyse, kunnen IT-professionals netwerk- en applicatieprestaties monitoren en omgaan met de laatste cyberbedreigingen.

Gedreven door een passie voor technologie, loopt Flowmon voorop met NetFlow / IPFIX-netwerkmonitoring die goed presteert en die schaalbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Inmiddels vertrouwen wereldwijd grote bedrijven, internetserviceproviders, overheidsinstanties alsmede het MKB op deze oplossing om controle te krijgen over hun netwerken en de security ervan te bewaken.

 

Reactie toevoegen