Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Proact
Cloud
Two guys with a laptop at work

De voordelen van cloud computing ten opzichte van een on premise IT-infrastructuur

Steeds meer bedrijven stappen over naar een IT-infrastructuur in de cloud

11 januari 2022
Door: Proact, partner

Steeds meer bedrijven stappen over naar een IT-infrastructuur in de cloud

Om als bedrijf door te groeien is de cloud niet langer een optie, maar een vereiste. Tegenwoordig zijn veilige dataopslag en flexibele werkplekken binnen elke onderneming belangrijk en de cloud beschikt over de juiste eigenschappen om aan deze vraag te voldoen...

De IT zelf inrichten is complex en tijdrovend

Zelf de IT organiseren is een enorme opgave, zeker nu het aantal toepassingen ongekend snel aan het groeien is. Het is steeds gecompliceerder om veiligheid te garanderen en het systeem tegelijkertijd toegankelijk te houden. Omdat steeds meer devices aan het netwerk gekoppeld worden. Daarnaast is online samenwerking de nieuwe standaard en neemt het aantal toepassingen toe door nieuwe applicaties. Dit is slechts een greep uit de problemen waar IT-managers en CIOs tegenaan lopen. Een professionele partner in de hand nemen voor het organiseren van de IT helpt om een solide infrastructuur te verwezenlijken.

Toepassingen in de cloud faciliteren de moderne werkplek

Gedeeltelijk thuiswerken is inmiddels de normale gang van zaken. Het onderscheid tussen werk en privé is steeds meer aan het vervagen. Cloud computing zorgt ervoor dat locatieonafhankelijk werken mogelijk is. Personeel verleent zichzelf op afstand toegang tot gegevens, documenten en software. Hierdoor is efficiënt op afstand werken haalbaar. Je personeel is beter in staat om klanten te bedienen, bijvoorbeeld door vanuit huis een vraag te beantwoorden of een probleem op te lossen. Werken op locatie van een klant verloopt eveneens veel soepeler en eenvoudiger.

Altijd de beschikking over de nieuwste updates

Het uitbesteden van de IT is daarnaast steeds meer de standaard aan het worden. Door verschillende nieuwe toepassingen is het veld namelijk veel ingewikkelder geworden. Om te zorgen voor een veilige, digitale omgeving is het noodzakelijk om updates op tijd uit te voeren. Het is tijdrovend en bij een groot deel van de infrastructuren is de toegang belemmerd wanneer een update wordt geïnstalleerd. Door te kiezen voor oplossingen in de cloud en een gespecialiseerde partner bestaan die problemen niet meer. Want experts voeren de updates uit zonder dat je het merkt. Je beschikt automatisch over de nieuwste en veiligste versies van de software.

Grote investeringen zijn niet nodig wanneer je kiest voor cloud based computing

Zelfstandig de IT inrichten vraagt vaak om grote investeringen. Er moeten onder andere hardware gekocht worden. Van tevoren dient dus nauwkeurig ingeschat te worden welke apparatuur nodig is. Wanneer een bedrijf groeit of krimpt, zijn aanpassingen noodzakelijk. Door te kiezen voor cloud computing bestaan die uitdagingen niet langer, aangezien je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Bovendien groeit IT in de cloud gewoon mee met je bedrijf.

Reactie toevoegen