Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Pocos
Cloud
Oude videorecorder

De overeenkomst tussen Cloud telefonie en videorecorders

Formaatoorlog

21 augustus 2019
Door: Pocos, partner

Formaatoorlog

Tijdens de opkomst van de VHS-videorecorder, geïntroduceerd door JVC in september 1976, waren er al snel meerdere systemen op de markt. Sony introduceerde Betamax en Philips kwam met Video 2000. Drie systemen met specifieke kenmerken en niet uitwisselbaar. Een VHS-band kon niet in een Philips video 2000 recorder worden afgespeeld. Vervolgens ontstond er een regelrechte oorlog die uiteindelijk werd gewonnen door VHS. Dit bleek te komen door het feit dat de porno-industrie haar titels op deze VHS-banden uitbracht. Hiermee ontstonden ook snel de videotheken.

Deze formaatoorlog treft ook de Cloud telefonie oplossingen van vandaag. Er zijn veel aanbieders van Cloud telefonie op de markt. De meeste proberen de klant te verleiden met prachtige UC-oplossingen zoals Chat en videocalling. Bestanden en schermen delen. Alles zit erin.

Er is echter een groot probleem. Stel je hebt gekozen voor een geavanceerd systeem met alle mogelijkheden en je wilt een van je klanten bellen. Als je klant niet over hetzelfde systeem beschikt, vergeet het dan maar. Je kunt dan alleen “ouderwets” bellen, UC-functionaliteit is niet van toepassing en werkt niet.

Daarentegen wordt er in de consumentenmarkt wel enorm veel van UC-gebruik gemaakt. Zo chatten we massaal via WhatsApp, we delen een foto, een videocall is ook zo gemaakt. Ook Facebook Messenger, Apple iMessage/ facetime en Instagram zijn platformen waarop we eenvoudig foto’s delen, chatten en nog veel meer.

Je kunt dus zeggen dat de grootte van je footprint essentieel is voor het gebruik van je dienst. Dus ben je een Cloud telefonie leverancier met een prachtige applicatie maar je hebt slechts 100.000 users dan heeft het ontwikkelen van een video platform geen enkele zin. Platformen uit de consumentenmarkt die wel gebruikt worden hebben allemaal miljoenen gebruikers. Deze diensten hebben gigantisch veel gebruikers in korte tijd gekregen omdat ze een eenvoudig platform met een enorme toegevoegde waarde kunnen leveren. Bijvoorbeeld WhatsApp: geen sms kosten, dus gratis, inclusief bellen.

Van de zakelijke Unified Communication platformen is er maar een partij met een footprint die wereldwijd enorm groot is waarmee gebruikers eenvoudig kunnen communiceren.
 

SKYPE FOR BUSINESS
Dit platform is onderdeel van Office365 en is op enorm veel Pc’s vast onderdeel. Met Skype bel je geen nummer maar een e-mailadres. Schermen delen, videobellen en nog veel meer werkt instant over een internetverbinding. Met PSTN calling heeft Microsoft ook de mogelijkheid om te bellen naar “normale” telefoonnummers mogelijk gemaakt.

Ben je reseller van Office365 dan is het zaak om de licentie voor bellen (PSTN calling) naar het “normale” telefoonnet en de belkosten ook te kunnen factureren. Hoe kan je dat doen? Beschik je als klant over Business Premium, E3 of E5 licenties van Office365 dan kun je via een SIP trunk van Pocos, inclusief een licentie die goedkoper is dan de Microsoft variant bellen naar het telefoonnet via Skype.

 

Auteur: Stephan Homan I Pocos

 

Reactie toevoegen