Management

Dit is een bijdrage van Pegasystems BV
Carriere
 Senior 1:1 Customer Engagement Consultant Liselot Sleyffer

Vrouw in de IT: Customer Engagement Consultant Liselot Sleyffers

'Werken in Tech is cool'

6 juli 2021
Door: Pegasystems BV, partner

'Werken in Tech is cool'

Minder dan 18 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Dit keer Liselot Sleyffers van Pegasystems.

Welke functie heb je?

Ik ben Senior 1:1 Customer Engagement Consultant voor de Benelux en Nordics. In mijn rol word ik als specialist betrokken bij het pre-sales-traject op het moment dat we in gesprek gaan met een organisatie die interesse heeft in onze 1:1 Customer Engagement technologie. Tijdens dit proces zorg ik ervoor dat de ‘gaps en challenges’ in de huidige situatie duidelijk in kaart worden gebracht.  Van daaruit kunnen we mogelijkheden identificeren en een beeld schetsen hoe Pega kan helpen om tot de gewenste situatie te komen.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Hiervoor werkte ik bij een Customer Data Platform (CDP) dat af en toe samenwerkte met Pega. Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging heeft mijn toenmalige collega mij gekoppeld aan een Pega-recruiter. Vanuit daar ben ik de sollicitatieprocedure ingerold, en met succes.

Digitale marketing is mijn achtergrond. Ik heb bij advertising bureaus gewerkt in Londen en New York, gevolgd door een leidinggevende rol bij Harman (o.a. JBL, Harman Kardon) voor de regio Europa. Hier merkte ik dat ik de klantzijde iets te langzaam vond bewegen (al helemaal met mijn ‘New York-mentaliteit’) en dat mijn interesse voornamelijk ligt bij de technologische en digitale ontwikkelingen.  Dus ben ik op zoek gegaan naar een baan in de Tech. Ik sta graag aan het begin van nieuwe ontwikkelingen. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn carrière komen erg van pas tijdens gesprekken met prospects over welke veranderingen ze kunnen verwachten en wat voor hen de ideale langetermijnvisie zou zijn. 

Wat is het leukste aan je baan?

Het leukste is voor mij het innovatieve aspect, met een blik gericht op de toekomst. Al onze oplossingen hebben echt de potentie om organisaties compleet te vernieuwen. De reacties wanneer men voor het eerst ervaart hoe het is om te werken met Pega zijn altijd positief.

Daarnaast haal ik veel voldoening uit het meenemen van organisaties in het nieuwe denken van 1:1 customer engagement. Dankzij de veelzijdigheid in functies in digital marketing bij bureaus en aan de klantzijde kan ik me erg goed verplaatsen in de positie en situatie van de business stakeholders met wie ik in gesprek ben. Het is namelijk altijd even zoeken waar in de ‘journey’ naar digitalisering deze prospects staan en hoe we er het beste op kunnen inspelen.

Tot slot natuurlijk ook de collega’s met wie ik werk. Er zijn veel teams en rollen binnen Pega dus ik werk met veel verschillende mensen. Vooralsnog helaas volledig digitaal. Maar iedereen om me heen heeft z’n eigen expertise en specialisatie dus ik leer continu van anderen tijdens meetings en workshops.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Ik heb altijd al in de digitale wereld gewerkt en ben er wel redelijk aan gewend geraakt dat ik doorgaans meer mannelijke collega’s heb dan vrouwelijke.

Denigrerende opmerkingen van (senior) mannen tegen jongere vrouwelijke collega’s heb ik weleens gehoord, maar gelukkig is dat meer uitzondering dan regel. Zelf heb ik het nog nooit meegemaakt in ieder geval. Het werkend leven in London en New York is over het algemeen veel ‘harder’ dan in Nederland en dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben, en wie ik nu ben. Een sterke persoonlijkheid die weet wat ze wil, waar ze naartoe wil, ook in mijn rol bij Pega.

Op dit moment ben ik de enige vrouw in het team van dertien en ik merk dat ik het fijn vind wanneer ik vrouwen in soortgelijke en senior posities zie. Zo vond ik het echt een stimulans om aangenomen te worden door mijn vrouwelijke oud-manager. Het is naar mijn mening belangrijk om vrouwen in posities te zien waar je uiteindelijk zelf graag zou willen zitten.

Hoe denk jij dat ervoor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Door meer vrouwen aan te nemen en dan vooral in senior posities. En uiteraard door hard te blijven werken aan gelijkwaardigheid en inclusie; niet alleen in woorden maar vooral ook in daden. Het is belangrijk dat gelijke beloning standaard wordt en gebaseerd is op de rol die men vervult en niet op het geslacht. Het meer betalen van mannelijke collega’s vind ik echt niet meer van deze tijd. Helaas valt hier nog wel een lans voor te breken.

Ook scholen moeten veel meer aandacht besteden aan verschillende soorten carrières. Op mijn middelbare school werd dit erg weinig gedaan; ik had geen idee welke kant ik op wilde toen ik afstudeerde. Werken in Tech is gewoon cool, maar het imago is nog te negatief beladen denk ik. Wellicht dat de nieuwe generatie, die al jong begint met bijvoorbeeld coding, het nieuw leven in zal blazen.

Reactie toevoegen