Management

Dit is een bijdrage van Pegasystems BV
Carriere
Koppel ervaren IT aan onervaren collega om tekort op te lossen

Podcast: Koppel ervaren IT'er aan onervaren collega om tekort op te lossen

Er zijn slimme oplossingen nodig bleek tijdens een rondetafelgesprek.

21 juli 2021
Door: Pegasystems BV, partner

Er zijn slimme oplossingen nodig bleek tijdens een rondetafelgesprek.

Om het tekort aan IT-personeel op te lossen, moeten werkgevers open staan voor creatieve oplossingen. Maak teams met ervaren IT’ers en junioren, starters en zij-instromers. “Er is eigenlijk geen tekort, we moeten anders kijken naar talent. Dat vraagt wel wat”, aldus Viktor Bos, program director van TechConnect.

Bos zei dit tijdens een rondetafelgesprek door de IT-vakbladen AG Connect en iBestuur in samenwerking met leverancier Pegasystems over de IT-arbeidsmarkt. Naast Bos zaten aan tafel CIO Frank Coster van Randstad Groep Nederland, CIO Magchiel van Meeteren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Jacqueline van Wees, sales director bij Pegasystems.

Volgens de aanwezigen neemt de vraag naar werknemers met digitale kennis de komende jaren alleen maar toe. Het hebben van digitale kennis is niet conjunctuurgevoelig, aldus Coster. “Je moet de vraag naar IT’ers niet verwarren met de specifieke vraag naar bijvoorbeeld Java-ontwikkelaars. Technologie komt en gaat. Je moet uiteindelijk kijken naar de capaciteiten van mensen. Learning agility noemen we dat bij Randstad. Kunnen mensen meerdere technologieën leren en afscheid nemen van andere. Die skillset is heel belangrijk.”

Verder dan technische kennis en ervaring

Van Wees zegt dat haar werkgever verder kijkt dan alleen naar technische kennis en ervaring. “Het klinkt misschien gek voor een softwareleverancier, maar we vinden het vooral belangrijk dat mensen bepaalde eigenschappen hebben, dat ze gedreven zijn, een bepaalde vechtlust hebben. We zoeken niet per se techies. De ontwikkelingen gaan zo snel dat we het minstens net zo belangrijk vinden dat mensen bepaalde vaardigheden kunnen leren.” Bovendien doet PegaSystems aan ‘smart hiring’ waarbij ze ook proberen iemand te plaatsen ook al is er geen specifieke vacature. Dat betekent dus dat er misschien mensen de organisatie binnenkomen die minder technische kennis en ervaring hebben.

Bij Randstad worden teams gevormd met juniors en mediors. “Die kunnen misschien hetzelfde doen als een senior. Juist door de breedte te zoeken en niet bang te zijn om te investeren en de tijd te nemen.” Bos vult aan: “We moeten het met elkaar doen om over die hobbel heen te komen. Als je ruimte maakt voor juniors, starters of zij-instromers zijn zij over 2 tot 3 jaar waar nu de vacatures op worden uitgeschreven.”

Reactie toevoegen